Η ΑΕΚ πέρασε από το «Αθανάσιος Διάκος» με πειστική τριάρα και συνεχίζει μόνη πρώτη στην κορυφή

Σίφουνας!

Με αέρα πρωταθλήτριας! Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στην έδρα της Λαμίας, καθώς επικράτησε με 3-1 στο «Αθανάσιος Διάκος» με σχετική άνεση και κρατά τη θέση της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και έφτασαν με ευκολία σε ακόμα ένα τρίποντο.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Η «Ενωση» άνοιξε το σκορ στο 17′. Ο Αμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βίντα με ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους βρήκε και το δεύτερο γκολ.

Ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα ψηλά και έδωσε γρήγορα για τον Ελίασον, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2. Η «Ενωση» μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και βρήκε το γκολ με τον Τσούμπερ στο 63′. Ο Αμραμπατ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ελβετός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πανέξυπνη γυριστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Ενα λεπτό αργότερα ο Σίντκλεϊ από δύσκολη γωνία διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Βραζιλιάνος μπακ πήρε την πάσα από τον Μάλτσι στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία κεραυνοβόλησε τον Στάνκοβιτς για το 1-3. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια για να πετύχουν κι άλλα γκολ, όμως η κεφαλιά του Ελίασον στο 67′ και το δυνατό σουτ του Πήλιου μέσα από την περιοχή στο φινάλε του ματς δεν βρήκαν στόχο. Μετά το ματς ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο αντίπαλος άλλαξε το σύστημα παιχνιδιού του. Μπορέσαμε να σκοράρουμε μέσω στατικών φάσεων. Είχαμε την κατοχή και δεν βιαστήκαμε. Αυτό που ξεχωρίζω είναι η διάθεση της ομάδας».

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόποπυλος (Μακεδονίας).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Κορνέζος, Νούνιες, Τζανδάρης (59′ Σαντάνα), Τόσιτς (59′ Λέικ), Σλίβκα, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμειδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68′ Λιούμπιτσιτς), Αμραμπατ (81′ λ. τρ. Πισάρο), Ελίασον (81′ Φερνάντες), Τσούμπερ (68′ Μάναλος), Πόνσε (81′ Αραούχο).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα