Ο ΠΑΟΚ διέλυσε (5-1) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παίρνοντας πανάξια πρόκριση

Με 5άρα στους «8»

Αυτός ήταν ΠΑΟΚ! Μπαλάρα, γκολάρες, ψυχή, πάθος και αποφασιστικότητα του έδωσαν τη νίκη με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία διέλυσε και πήρε πανάξια την πρόκριση στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ, πετυχαίνοντας ένα πραγματικό έπος.

  • Aπό τον Νίκο Πετρουλάκη

Ενα τρομακτικό 15λεπτο, για την ακρίβεια 14 λεπτά, από το 27′ έως το 41′, είχε ο ΠΑΟΚ και έβαζε γκολ κάθε 7 λεπτά! Την «πάτησε» σε αυτό το χρονικό διάστημα του α’ μέρους την Ντιναμό και προηγήθηκε με κεφαλιά του Μπάμπα (27′) από πάσα του Κουλιεράκη, έκανε το 2-0 με φοβερό σε δύναμη σουτ του Κουλιεράκη (34′) και ολοκλήρωσε αυτό το εκρηκτικό 14λεπτο στο 41′ με την γκολάρα του Μπράντον με κεφαλιά-ψαράκι, έπειτα από σέντρα του Τάισον.

Τρελό γλέντι στην κερκίδα, δεν πίστευαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αυτό που έβλεπαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο «Δικέφαλος» έπαιζε την Ντιναμό σαν τη γάτα με το ποντίκι. Οι Κροάτες δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν, έδιωχναν την μπάλα όπου να ‘ναι και γλίτωσαν και άλλα δύο γκολ, από άστοχες κεφαλιές του Κουλιεράκη σε κενή εστία! Τα πράγματα με την έναρξη του β’ μέρους δεν πήγαν πολύ καλά για τον ΠΑΟΚ. Πίεσε η Ντιναμό και σε ένα λανθασμένο διώξιμο του Κεντζιόρα, ο Χότζα από αριστερά μείωσε σε 3-1 και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.Κι αν δεν υπήρχε ο Κοτάρσκι, ίσως οι Κροάτες να είχαν ισοφαρίσει, αφού δύο τετ α τετ τα έσωσε με εκπληκτικές αποκρούσεις ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ! Το ματς είχε γίνει «ροντέο», με πάνω κάτω επιθέσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πετύχει τέταρτο γκολ από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, που πέρασε ως αλλαγή, και γκολ (πάλι) του Κουλιεράκη (73′), να κάνει το 4-1 και να έχει πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ: Στο 86′ ο Ντεσπόντοφ έκανε καταπληκτική κούρσα, τον ανέτρεψε ο Μίσιτς και ο ρέφερι Οσμερς έδωσε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς για το τελικό 5-1, που ολοκλήρωσε μια ιστορική ανατροπή!

Διαιτητής: Χαρμ Οσμερς (Γερμανία).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (77′ Οτο), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ (82′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Τάισον (67′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (77′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον (77′ Σαμάτα).

ΝΤΙΝΑΜΟ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (81′ Ογκιβάρα), Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα, Σπίκιτς, Χότζα (81′ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς.


Σε πελάγη ευτυχίας ο Λουτσέσκου: Δώσαμε τα πάντα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την ανεπανάληπτη πρόκριση του ΠΑΟΚ με 5-1 απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στις δηλώσεις του στάθηκε στη μαγική χρονιά που διανύει ο «Δικέφαλος», δίνοντας το μήνυμα για την επόμενη μέρα. Αναλυτικά όσα είπε: «Ηταν ένα πλάνο τού να δώσουμε τα πάντα, να επιστρέψουμε, να παλέψουμε, να αντιδράσουμε, να έχουμε στο παιχνίδι μας αυτοπεποίθηση και την πίστη ότι μπορούμε να προκριθούμε στην οκτάδα του Europa Conference League. Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς το καταφέραμε και πριν από δύο χρόνια, και το λέγαμε συνεχώς στους παίκτες.

Ο κόσμος πρέπει να είναι διαρκώς δίπλα μας, όπως και είναι, και στις καλές και στις κακές στιγμές. Είναι μια μαγική σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε άνθρωποι, πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά μπορεί να γίνουν και λάθη». Στα άλλα ματς η Μίλαν επιβλήθηκε της Σλάβια και στην Πράγα (1-3) και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8» του Europa League. Πεντάρα και πρόκριση για τη Γουέστ Χαμ, πέρασαν οι Μπενφίκα, Μαρσέιγ.

Ολα τα αποτελέσματα:

Europa League

Βιγιαρεάλ – Μαρσέιγ (0-4) 3-1.
Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ (0-1) 5-0
Ρέιντζερς – Μπενφίκα (2-2) 0-1
Σλάβια Πράγας – Μίλαν (2-4) 1-3

Europa Conference League

Φενερμπαχτσέ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (3-0) 0-1
Φιορεντίνα – Μακάμπι Χάιφα (4-3) 1-1

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα