Το φετινό καλοκαίρι είναι άκρως παράξενο στο Big 4! Κανονικά, οι ομάδες που καίγονται για ενίσχυση είναι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, που ξεκινούν πρώτοι τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα έχουν γίνει λίγα πράγματα, αφού η υπόθεση της αποχώρησης του Λουτσέσκου επισκίασε τα πάντα.
- Σχολιάζει ο Γιώργος Σηφάκης
Η επιλογή Λίσι και το νέο οργανόγραμμα με αθλητικό και τεχνικό διευθυντή τούς επίσης 40άρηδες Μάτος και Βιεϊρίνα προκαλούν ενδιαφέρον. Πλήρης ανανέωση και μια εντελώς καινούργια προσπάθεια για μια ομάδα που εξ ορισμού έχει υψηλούς στόχους. Πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αφού ο ΠΑΟΚ πέρα από τα κενά έχει εξαιρετικό ρόστερ με πολύ καλούς παίκτες.
Η ομάδα που μέχρι τώρα κερδίζει τις εντυπώσεις για μένα είναι ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, όχι για τους καλούς παίκτες που παίρνει ή για τις ακριβές μεταγραφές που κάνει-τα κάνει και τα δύο-, αλλά για τη σοβαρότητα, τον επαγγελματισμό και τη φιλοσοφία του χτισίματος για κάτι μεγάλο που διαθέτει όλος ο οργανισμός.
Στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Βαδίζει στα περσινά χνάρια που της χάρισαν το πρωτάθλημα. Ολα μετρημένα. Κινήσεις με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά χωρίς βιασύνη. Η ΑΕΚ μην ξεχνάμε ότι ως πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στα πλέι οφ του Champions League, δίνοντας το πρώτο της παιχνίδι 18-19 Αυγούστου και όχι στις 24 Ιουλίου, όπως πέρυσι, που… καιγόταν.
Επίσης, για να μπει στη League Phase του CL, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη πρόκληση, θα χρειαστεί να ξεπεράσει έναν αντίπαλο και όχι τρεις, με έξι παιχνίδια σε έξι συνεχόμενες Πέμπτες, όπως έκανε πέρυσι και πρέπει να κάνουν φέτος ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Φυσικά, θέλει προσοχή το πράγμα, γιατί μπορεί οι συνθήκες να μοιάζουν πιο ευνοϊκές, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως οι απαιτήσεις από κάθε άποψη ανεβαίνουν κατακόρυφα και τα λάθη δεν συγχωρούνται.

