Εχει τις πιθανότητές της! Η Εθνική μπάσκετ έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη νίκη (108-106) επί της Ισπανίας στο κατάμεστο Telekom Center Athens. Στα δύο επόμενα «παράθυρα» και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν θα διεκδικήσει την παρουσία της στο Κατάρ, γνωρίζοντας πως με 4/4 θα είναι σίγουρα στα τελικά, αλλά ενδεχομένως να της αρκούν και τρεις νίκες, εφόσον βοηθηθεί από άλλα αποτελέσματα και ισοβαθμίες.
«Η κριτική να αφορά την Εθνική και όχι τις ομάδες» είπαν Σπανούλης και Μήτογλου, με τους Τολιόπουλο και Καραγιαννίδη να δηλώνουν «θα τα δώσουμε όλα για την ανατροπή και την πρόκριση». Η ελληνική ομάδα έχει πλέον σε λιγότερο από τρεις μήνες δύο καθοριστικά ματς, στις 26 Νοεμβρίου εντός απέναντι στη Γεωργία και τρεις μέρες αργότερα εκτός έδρας κόντρα στην Ισπανία. Στο πρώτο ματς με τους Γεωργιανούς είναι αμφίβολο αν θα έχει διαθέσιμους παίκτες Ευρωλίγκας, καθώς ο μεν Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη 25/11 τη Χάποελ, ο δε Παναθηναϊκός παίζει στις 24/11 στη Βαλένθια.
Αντίθετα, για το ματς στην Ισπανία μπορούν να είναι παρόντες όλοι οι παίκτες της Ευρωλίγκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για το τελευταίο «παράθυρο», όταν η Ελλάδα θα παίξει εντός με την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου θα δοκιμαστεί στη Γεωργία. Τότε η δράση στην Ευρωλίγκα θα έχει διακοπεί για τρεις εβδομάδες, λόγω «παραθύρων» και Κυπέλλων. Στα εναπομείναντα «παράθυρα» η Ελλάδα δεν μπορεί να ποντάρει στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς η σεζόν στο ΝΒΑ θα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Επίσης, δεν μπορούν να αγωνιστούν και όσοι βρίσκονται σε κολέγια των ΗΠΑ, όπως οι Αβδάλας, Σαμοντούροβ, Ζούγρης και Λιοτόπουλος.

