Ο αυτοσεβασμός να αποδεικνύεται

Οπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν μπορεί να σταθεί Πολιτεία. Εκεί όπου η αίσθηση της ευθύνης δεν προσωποποιείται, μπορούν να γίνονται τα πάντα δίχως να τιμωρούνται οι υπαίτιοι. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους, το ελληνικό κράτος εκπέμπει στο εσωτερικό και το εξωτερικό μια εικόνα αναξιοπρέπειας.

Μπορεί
κάποιος ισχυρός -ή ακόμα και ανίσχυρος (αλλά με πολιτική κάλυψη)- να κάνει οτιδήποτε, οπουδήποτε, και να επιδεικνύει με θράσος τα καμώματά του στους άλλους. Αυτό το μήνυμα λαμβάνουν οι πολίτες αλλά και οι ξένοι, που περιμένουν πώς και πώς τα στραβοπατήματά μας, για να αποσπάσουν σαν αρπακτικά ό,τι προλάβουν από την πατρίδα.

Επομένως,
το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ίαση των πληγών της κοινωνίας, την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάταξη της οικονομίας μας θα είναι ο άμεσος και πλήρης καταλογισμός των ευθυνών σε όλους όσοι υποπίπτουν σε σφάλματα ή διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος του λαού και του έθνους.

Η περίπτωση
του κ. Μουζάλα, που αποκάλεσε σε συνέντευξή του «Μακεδονία» το κρατίδιο των Σκοπίων (περιέργως, δίχως να αντιδράσει ο κ. Παύλος Τσίμας, που πήρε τη συνέντευξη), σίγουρα δεν είναι η πρώτη όπου υπουργός προβαίνει σε ασυγχώρητο ατόπημα.

Η «δημοκρατία»
αποκάλυψε στις 22 Φεβρουαρίου ότι ο Νίκος Ξυδάκης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, είχε κάνει ακριβώς το ίδιο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πράβδα» της Σλοβακίας.

Οπως είχε γράψει η εφημερίδα μας, σε αυτή τη συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου στη Σλοβακία, ο κ. Ξυδάκης δύο φορές είχε αποκαλέσει «Μακεδονία» το κρατίδιο με το… κλεψίτυπο όνομα.

Φυσικά
, επειδή αυτή η αθλιότητα έχει ξαναγίνει, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την επανάληψή της. Ο κ. Μουζάλας πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από τη θέση του. Ο απηνής κολασμός αυτών των συμπεριφορών είναι προαπαιτούμενο για να αντιληφθούν και οι πολίτες και οι ξένοι ότι οι αρχές και οι αξίες τιμώνται και τηρούνται στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα