Σεισμός στην Κύπρο για την Ηλέκτωρ του Μπόμπολα!

Θα διακοπούν όλες οι συμβάσεις με την εταιρία λόγω του σκανδάλου με τις μίζες

Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τις μίζες που φέρεται ότι μοίραζε στην Κύπρο η εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων ΗΛΕΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση βρισκόταν λίγο πριν από την παράταση της σύμβασης με την ΗΛΕΚΤΩΡ για τη διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λάρνακα για άλλα επτά χρόνια. Μάλιστα, η παράταση θα δινόταν ενώ απέμεναν πέντε χρόνια μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης, με το επιχείρημα ότι η ΗΛΕΚΤΩΡ θα κατέβαζε τις τιμές. Μέσω της παράτασης, η εταιρία θα λάμβανε άλλα 70.000.000 ευρώ για την επόμενη 12ετία, όπως αναφέρεται στον κυπριακό Τύπο.

Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι υπήρχε για χρόνια διαμάχη μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του γενικού ελεγκτή της Κύπρου για τις συγκεκριμένες συμβάσεις. Ο κ. Χάσικος έχει, πάντως, ανακοινώσει ότι θα διακοπούν οι συμβάσεις με την ΗΛΕΚΤΩΡ για τη διαχείριση απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα και πως το κυπριακό Δημόσιο αναζητεί διάδοχη κατάσταση. Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης. Στον δήμο Πάφου ανοίγουν και τον φάκελο με τα γνωστά «πράσινα σημεία» (για την ενίσχυση της ανακύκλωσης), τα οποία επίσης διαχειρίζεται -με άλλη συμφωνία- η ΗΛΕΚΤΩΡ.

Εκτός από τις πολιτικές αναταράξεις στην Κύπρο, οι δημοτικές Αρχές που εμπλέκονται (Πάφος και Λάρνακα) σκληραίνουν τη στάση τους μετά τις συλλήψεις κρατικών λειτουργών (μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Λάρνακας). Προχθές, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος, που αποκάλυψε στη «δημοκρατία» ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διεκδικήσει περί τα 50.000.000 ευρώ από την ΗΛΕΚΤΩΡ, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να στρέφονται οι δικαστικές Αρχές μόνο κατά των υπαλλήλων της εταιρίας και όχι κατά των ιδιοκτητών.

Οι δικαστικές Αρχές στην Κύπρο στηρίζουν πολλά και στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει ο πρώην διευθυντής της ΗΛΕΚΤΩΡ Κύπρου Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί οικειοθελώς εντός των ημερών. Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ Θανάσης Κατρής, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την εταιρία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα μέσω άλλης επιχείρησης.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα