Η «ωραία Ελένη» (!) της NASA

Η 29χρονη όμορφη βιολόγος από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποκτήσει ακόμα ένα βραβείο, αυτό της Επιστήμης και Ερευνας

Μια νέα διάκριση ετοιμάζεται να προσθέσει στο πλούσιο παλμαρέ της η 29χρονη βιολόγος της NASA Ελένη Αντωνιάδου, η οποία θα τιμηθεί με το Βραβείο Επιστήμης και Ερευνας 2016, από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Η νεαρή επιστήμονας, η οποία διαφημίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα των μεταμοσχεύσεων χωρίς δωρητές (με τεχνητά όργανα από κύτταρα ασθενών).

Παράλληλα, συνεργάζεται με τη NASA συμμετέχοντας σε βιοϊατρικά πειράματα στον τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Αρη και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών. Το 2011 κατάφερε να δημιουργήσει μια τεχνητή τραχεία για 36χρονη καρκινοπαθή, το 2012, αποδέχτηκε την πρόταση της NASA να φοιτήσει στη NASA Academy, ενώ, το 2013, αναδείχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» στον επιστημονικό διαγωνισμό 2013 FDM Everywoman In Technology Awards.

Επτά υποτροφίες

Γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τη Νανοτεχνολογία και την Αναγεννητική Ιατρική στο βρετανικό πανεπιστήμιο UCL (University College London) και ασχολήθηκε με την ανάπτυξη τεχνητών ιστών και εμφυτευμάτων εγκεφάλου για ασθενείς με σοβαρούς τραυματισμούς ή νευροεκφυλιστικές ασθένειες (Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ κ.λπ.). Στη συνέχεια, πήρε επτά υποτροφίες για το διδακτορικό της στην Εμβιομηχανική, στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις, άρχισε να πειραματίζεται στην κατασκευή τεχνητού δέρματος και ίδρυσε την εταιρία Transplants Without Donors LLC.

Με την ένταξή της στο δυναμικό της NASA, έκανε πραγματικότητα το παιδικό όνειρό της. Η αγάπη της για το Διάστημα γεννήθηκε όταν ήταν μαθήτρια δημοτικού. Τότε που παρακαλούσε τους γονείς της να της αγοράζουν βιβλία για το Διάστημα και… φαγητό για αστροναύτες. Στα 15 της παρακολούθησε το πρώτο μάθημα Αστρονομίας, ενώ στα 22 της απέκτησε δίπλωμα πιλότου και άδεια για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο! Στον ελεύθερο χρόνο της κολυμπάει, τρέχει και προπονείται στο βόλεϊ και το τάε κβον ντο, ενώ έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές αποστολές, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακούφισης του Πόνου των Παιδιών στη Λατινική Αμερικτά .


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα