Ο Sakis ετοιμάζει δεύτερη επένδυση στο βιοαέριο!

Δεύτερη επένδυση στον κλάδο του βιοαερίου σχεδιάζει ο Σάκης Ρουβάς (φωτό).

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και συζήτησε με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου για όλες τις εξελίξεις γύρω από το βιοαέριο.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τα διοικητικά εμπόδια που υπάρχουν στις επενδύσεις, και πιο συγκεκριμένα στην αδειοδότηση των μονάδων του βιοαερίου.

Παράλληλα, ο ποπ σταρ προχώρησε στη δημιουργία συνδέσμου εκπροσώπησης των παραγωγών, του ΣΠΕΒ (Σύνδεσμος Παραγωγών και Υποστηρικτών Εργων Βιοαερίου), που απαριθμεί 25 μέλη.

Η νέα επιχειρηματική προσπάθεια του Σάκη Ρουβά στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και της ενέργειας ξεκίνησε στις αρχές του έτους με την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας, που θα δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως βιομάζα και βιοαέριο. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη, στους Σοφάδες Καρδίτσας η κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο, ισχύος 500KW.

Η δυναμικότητά της είναι η αδρανοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων 20.000 τόνων ετησίως, με τα οποία θα παράγεται θερμότητα και θα χρησιμοποιείται σε υδροπονικό θερμοκήπιο της ίδιας εταιρίας. Παράλληλα, θα παράγεται και ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο θα διοχετεύεται στο δίκτυο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα