ΔΕΘ: «Προσκύνημα» στην «Ορθόδοξη Αλήθεια»!

Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερό της, στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης για τον χριστιανισμό

Σπουδαία έργα της εκκλησιαστικής τέχνης παρουσιάζονται από χθες στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι τελέστηκαν τα εγκαίνια της 22ης Εκθεσης Εκκλησιαστικής Τέχνης «Ορθοδοξία», που διοργανώνεται ως αύριο, Τρίτη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO. Πρόκειται για μια μοναδική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων πιστών, ιερωμένων και ανθρώπων που ασχολούνται με την εκκλησιαστική τέχνη.

Την έκθεση στηρίζει η «Ορθόδοξη Αλήθεια», η πρώτη εφημερίδα με θέματα αποκλειστικά εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, η οποία εκδίδεται από τη Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. και την οποία το αναγνωστικό κοινό αγκάλιασε με θέρμη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, τον Φεβρουάριο του 2015.

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» συμμετέχει στην έκθεση διαθέτοντας δικό της περίπτερο. Επισκέπτες σταματούν εκεί και ενημερώνονται αναλυτικά για την πλούσια ύλη της εφημερίδας, που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα. Επίσης μπορούν να ξεφυλλίσουν και να προμηθευτούν βιβλία θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου, που εκδίδονται από τη Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα εκκλησιαστικής τέχνης, όπως ασημένιες εικόνες, έργα βυζαντινής ζωγραφικής, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα, μπρούντζινα, πολυελαίους, μανουάλια, καντήλια, ιερά σκεύη, σταυρούς, εγκόλπια, ιερά άμφια, ιερατικά υφάσματα, χρυσοκεντήματα, επιχρυσώσεις, μαρμάρινες διακοσμήσεις και αντικείμενα που είναι απαραίτητα στη λειτουργία ιερών ναών και μονών.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης σήμερα και αύριο είναι από τις 10.00 ως τις 20.00.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα