Ο λαγός έπεσε μέσα στην παγίδα που έστησε

Με καλοσκηνοθετημένη ταινία έμοιαζαν όσα έκανε χθες στη Βουλή ο («λαγός» του κ. Παπανδρέου) Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, χωρίς να καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια που παίζει, μοίρασε -εν αγνοία τους- ρόλο κομπάρσου σε ανώτατους πολιτειακούς άρχοντες, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής, και έπαιξε το σενάριο της απόσυρσης του ΛΑΟΣ από τη Βουλή. Εδειξε μάλιστα ότι το χαίρεται ιδιαίτερα να παραπληροφορεί συνεχώς τους δημοσιογράφους αποκρύπτοντας το αντικείμενο των συναντήσεών του.

Γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι οι συνεργάτες του κ. Καρατζαφέρη έσπασαν τα τηλέφωνα των κοινοβουλευτικών συντακτών προτρέποντάς τους να τρέξουν στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου «διότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πήγε να ανακοινώσει στον πρόεδρο της Βουλής ότι αποσύρει τους βουλευτές του».

Δέκα λεπτά αργότερα ο κ. Καρατζαφέρης έβγαινε από το γραφείο του κ. Πετσάλνικου, με τους δημοσιογράφους να τον πολιορκούν για μια δήλωση σχετικά με το αν αποσύρει τους βουλευτές του. «Θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» έλεγε μονότονα ο κ. Καρατζαφέρης. Καμία σχέση με όσα είχαν ειπωθεί με τον κ. Πετσάλνικο, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι η κουβέντα ήταν μόνο για μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του ΛΑΟΣ.

Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο «παντογνώστης» Γ. Καρατζαφέρης δεν γνώριζε ότι ο κ. Παπούλιας θα επιστρέψει από το εξωτερικό την ερχόμενη εβδομάδα, και έθεσε το θέμα τώρα ώστε να διατηρηθεί ενεργό για τις ερχόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ στο περιστύλιο έκαναν πλάκα και γελούσαν λέγοντας ότι δεν έχουν ιδέα για όσα λέει ο Καρατζαφέρης, αναλύοντας μάλιστα ως ανέκδοτο τα πιθανά ενδεχόμενα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού είδε ότι το πρώτο κόλπο έπιασε, συνέχισε. Το απόγευμα επέστρεψε στη Βουλή για προγραμματισμένο ραντεβού με τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος θα τον ενημέρωνε για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να μη γνωρίζουν τίποτα, έριξε άλλο ένα πυροτέχνημα: «Ψάχνω για συνταγματολόγο». Δύο λεπτά αργότερα την είσοδο της Βουλής περνούσε ο (και συνταγματολόγος) κ. Βενιζέλος κατευθυνόμενος στο γραφείο του Γ. Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα οι φήμες να οργιάσουν και πάλι. Βούτυρο στο ψωμί του «λαγού».

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου μισή ώρα και φυσικά το θέμα ήταν το ΝΑΤΟ. Μόνο που ο υπουργός κράτησε ζωντανό τον δράκο στο παραμύθι του προέδρου του ΛΑΟΣ λέγοντας: «Είπαμε και πέντε κουβέντες για την πολιτική κατάσταση. Είναι δυνατό να βρεθούν δύο πολιτικοί και να μη συζητήσουν την επικαιρότητα; Ας περιμένουμε θεσμικά τη συνάντηση του κ. Καρατζαφέρη με τον κ. Παπούλια. Εμείς έχουμε εμπειρία πάντως από τέτοια θέματα, καθώς κάτι ανάλογο είχαμε αντιμετωπίσει και με τον κ. Τσοβόλα». «Ο κ. Βενιζέλος τρέχει πιο γρήγορα από μένα…» σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης ρίχνοντας την αυλαία στο ολοήμερο έργο του.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα