Η Δικαιοσύνη πάει… στοίχημα

Εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί για τις νέες καταγγελίες για δύο ακόμα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου των ελληνικών πρωταθλημάτων, καθώς και για τα τεράστια κέρδη που απεκόμισε γιος παράγοντα του ποδοσφαίρου, τα οποία θα πρέπει να προστεθούν στη λίστα των 40 -μέχρι στιγμής- ύποπτων αγώνων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνήσουν τα όσα απίστευτα καταγγέλθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή τη Δευτέρα. Η δικογραφία που θα σχηματιστεί για την υπόθεση θα συσχετιστεί με αυτήν που ήδη υπάρχει -στο τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος- για τους στημένους αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων που εντόπισε η UEFA. Είχε προηγηθεί η αναφορά που απέστειλε στην εισαγγελέα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής.

Συγκεκριμένα, στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη», η οποία προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, καταγγέλθηκε ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του 2008 ΠΑΣ Γιάννινα – Καστοριά και Ξάνθη – ΠΑΟ είναι ύποπτοι, καθώς παίχτηκαν τεράστια ποσά από Ελληνες παράγοντες σε στοιχηματική εταιρία της Μαλαισίας.

Μάλιστα, όσον αφορά τον αγώνα Ξάνθη – ΠΑΟ, ο οποίος έληξε 3-2, έγινε καταγγελία ότι «γιος παράγοντα στοιχημάτισε εις βάρος της ομάδας του 1.500.000 ευρώ και κέρδισε 13.500.000 ευρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τους εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος έχουν κληθεί για να καταθέσουν στα μέσα Ιουνίου οι παρευρισκόμενοι στην τηλεοπτική εκπομπή Σωτήρη Βοργιάς, Αλέξης Κούγιας και Χαράλαμπος Κατσούλης.

Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο να αποστείλουν, εφόσον είναι δυνατόν, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Μαλαισίας.

Συνελήφθη ο Σινιόρι

Ως ύποπτο για το σκάνδαλο περί στημένων αγώνων συνέλαβαν οι αρχές της Ιταλίας τον Μπέπε Σινιόρι. Ο 43χρονος παλαίμαχος επιθετικός, που τη σεζόν 2004-2005 πέρασε από τον Ηρακλή, κατηγορείται μαζί με άλλα 15 άτομα. Οι οκτώ από αυτούς έχουν προφυλακιστεί και οι υπόλοιποι, ανάμεσά τους και ο Σινιόρι, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι κατηγορίες αφορούν συμμετοχή όλων σε στήσιμο αγώνων, κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας. Οπως και να έχει, το θέμα με τα στημένα δείχνει να έχει πάρει πια ανεξέλεγκτη τροπή, παγκοσμίως.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα