Φεστιβάλ Αθηνών σε Ηρώδειο και τροχόσπιτο!

Αφησαν τις πρόβες για τα καλοκαιρινά θεάματα που «ανεβάζουν» για να μοιραστούν τα ελάχιστα τετραγωνικά ενός τροχόσπιτου. Οχι, όποιου και όποιου τροχόσπιτου όμως, αλλά εκείνου που και πέρυσι τέτοια εποχή είχε «στηθεί» και πάλι στον πεζόδρομο του Θησείου, στην παλιά κορεάτικη Αγορά.

Ενα τροχόσπιτο-σκηνή, ένα όμορφο πάλκο όπου γνωστοί Ελληνες ηθοποιοί -υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Νανούρη- ξεφάντωσαν και δημιούργησαν μια αυτοσχεδιαστική παράσταση όπου η μουσική, ο χορός και κυρίως η καλή διάθεση κυριαρχούν. Με απλά λόγια, έκαναν το κέφι τους.

Σε αυτή τη γιορτή και φέτος έδωσαν το «παρών» αγαπημένα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, που για δύο βραδιές (1 και 2 Ιουνίου) χόρεψαν και τραγούδησαν με κοινό τους περαστικούς και τους περίεργους που χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσαν να παρακολουθήσουν το βαριετέ με τίτλο «Μια νύχτα χάρισμά σου».

Χρήστος Λούλης, Νίκος Καραθάνος, Μάνια Παπαδημητρίου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργος Καραμίχος, Θανάσης Ευθυμιάδης, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Στέργιογλου, Βικτωρία Ταγκούλη, Εμιλυ Κολιανδρή, Αννα Μάσχα, Αγγελος Παπαδημητρίου καθώς και πολλοί ακόμη γνωστοί καλλιτέχνες έκαναν ένα πέρασμα από τον λαοφιλή πεζόδρομο του Θησείου, δίνοντας μια αυτοσχέδια παράσταση, αντίδοτο στη μιζέρια της καθημερινότητας.

Τον Αργύρη Ξάφη και τον Χρήστο Λούλη να παίζουν και να τραγουδούν ως άλλα μέλη των Depeche Mode «Personal Jesus», αλλά και να διασκευάζουν Εϊμι Γουαϊνχάουζ, την Ολια Λαζαρίδου να ερμηνεύει Νικόλα Ασιμο, τον Θανάση Ευθυμιάδη να τραγουδά «Σου σφυρίζω» και «Δυο γκρίζα ματάκια», την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να λέει τον «Κεμάλ» του Χατζιδάκι.

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερο τρόπο για να σημάνει την έναρξή του από τις δύο αυτές παραστάσεις του «Θεάτρου σε τροχόσπιτο». Σίγουρα, εχέγγυο για τις φετινές εκδηλώσεις ήταν η μεγάλη και απρόσμενη επιτυχία του 2010, όπου σχεδόν 2.000 άνθρωποι αγκάλιασαν την ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία, ενθαρρύνοντας την επανάληψή της.

Τη σκηνοθετική του ματιά για την οργάνωση του Τροχόσπιτου έβαλε και αυτή τη χρονιά ο Γιώργος Νανούρης, ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης που φυσικά δεν έμεινε μόνο να κοιτά τους φίλους του να διασκεδάζουν, αλλά «αυτοχρίστηκε» ο κομπέρ των μουσικών βραδιών.

Βέβαια, έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών χωρίς όπερα δεν γίνεται, γι’ αυτό και στο Ηρώδειο χθες έκαναν πανηγυρική πρεμιέρα δύο από τα ωραιότερα έργα του ιταλικού βερισμού. Αυτά φυσικά δεν είναι άλλα από την Καβαλερία Ρουστικάνα (Αγροτική Ιπποσύνη) του Μασκάνι αλλά και τους Παλιάτσους του Λεονκαβάλο, τις δύο παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ικανοποίησαν τους φανατικούς του μελοδράματος. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Πειραιώς 360 το αφιέρωμα στον Ιάνη Ξενάκη από το Arditti Quartet.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα