Κατηγορούν τον Ζακ Λανγκ για παιδεραστία

Η Γαλλία της ελευθερίας της ισότητας και της αδελφότητας μοιάζει να έχει δώσει τη σκυτάλη στη Γαλλία των σεξουαλικών καταχρήσεων και των πολιτικών συκοφαντιών, όπου οι ισχυροί είτε νομιμοποιούνται να υιοθετούν συμπεριφορές σεξουαλικής κατάχρησης είτε πέφτουν θύματα πολιτικών συνωμοσιών.

Στο νέο σκάνδαλο «παιδεραστίας», με κατήγορο των πρώην υπουργό Παιδείας και φιλόσοφο Λικ Φερί, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Ζακ Λανγκ φέρεται ως ο επικρατέστερος κατηγορούμενος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο γνωστός φιλέλληνας και ιστορική προσωπικότητα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τη Μελίνα Μερκούρη, φημολογείται πως είναι ο «πρώην υπουργός που συμμετείχε σε ομαδικά όργια με ανήλικα αγόρια στο Μαρόκο». «Ολοι γνωρίζουμε σε ποιον αναφέρομαι. Είναι κοινό μυστικό που έχω συζητήσει ανοιχτά με πρώην πρωθυπουργό» είχε δηλώσει ο Λικ Φερί, υπογραμμίζοντας πως οι τότε υψηλά ιστάμενοι της γαλλικής κυβέρνησης «κάλυψαν τις πρακτικές παιδοφιλίας του πρώην υπουργού». Τότε ο Γάλλος φιλόσοφος άρχισε να δέχεται πιέσεις για να αποκαλύψει όσα γνωρίζει στη γαλλική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα το γαλλικό πολιτικό περιοδικό «L’ Express» υπενθύμισε στους Γάλλους αναγνώστες την παλιά φημολογία για εμπλοκή του Ζακ Λανγκ σε σκάνδαλο παιδεραστίας στο βορειοαφρικανικό Μαγκρέμπ.

«Αν είναι έτσι, πρόκειται για κρατικό σκάνδαλο» σημείωνε η γαλλική «Liberation». Πραγματικά αδικήματα ή κακεντρεχείς συκοφαντίες με στόχο την πολιτική αποκαθήλωση των πρωταγωνιστών της γαλλικής πολιτικής σκηνής; Ο γαλλικός Τύπος δεν χαρίζεται στον Λικ Φερί που παρουσιάζεται προς το παρόν να σπιλώνει συνειδητά τη φήμη ενός άλλου πολιτικού άντρα, δίχως καν να τον κατονομάζει.

Ο Ζακ Λανγκ, σύζυγος και πατέρας δύο θυγατέρων, περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι «όλοι αυτοί που αμφισβητούν την τιμή του θα διωχθούν ποινικά».

Αλλωστε, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, στη γαλλική κοινή συνείδηση, το όνομα του Ζακ Λανγκ είναι ταυτισμένο με το υπουργείο Πολιτισμού και τη «Γιορτή της Μουσικής», της οποίας είναι ιδρυτής. Οσο για τους Ελληνες, μέχρι νεοτέρων στοιχείων, ο Γάλλος πολιτικός συνεχίζει να ενσαρκώνει αυτό που αποκαλούμε «ελληνογαλλική συμμαχία», καθώς δεν έχει διστάσει ποτέ να εκφράσει δημοσίως στήριξη και σεβασμό προς τη χώρα μας.

Δήμητρα Αθανασοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα