Με καΐκι φυγάδευσαν βουλευτές στην Κέρκυρα

Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνουν πλέον τους πολιτικούς και πρωτίστως τα στελέχη της κυβέρνησης οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες σε όλη τη χώρα. Υστερα από την «ηρωική» έξοδο από την πίσω πόρτα της Βουλής, το βράδυ της Τετάρτης στο νησί των Φαιάκων κάποιοι άλλοι βουλευτές χρειάστηκαν καΐκι για να φυγαδευτούν! Καλύτερα βρεγμένοι πάρα… δαρμένοι θα σκέφτηκαν.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση (αντιπρόεδρος της Βουλής), Αντζελα Γκερέκου, Ντίνος Βρεττός και Αλέξανδρος Αθανασιάδης και ο Νίκος Δένδιας της Ν.Δ. εγκλωβίστηκαν από «Αγανακτισμένους» Κερκυραίους, καθώς συνέτρωγαν σε πολυτελές εστιατόριο στο Παλιό Φρούριο, και φυγαδεύτηκαν διά θαλάσσης με τουριστικό πλοιάριο που «επιστρατεύτηκε» από ιδιώτη!

Τους βουλευτές συνόδευαν περίπου 55 καλεσμένοι -επίσης πολιτικοί- από το εξωτερικό που συμμετείχαν στο συνέδριο της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίοι έκπληκτοι «τραβούσαν» φωτογραφίες από το οργισμένο πλήθος και την επιχείρηση που στήθηκε για να φύγουν.

Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 22.00 το βράδυ όταν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου συγκεντρώνονται οι «Αγανακτισμένοι» της Κέρκυρας, «έπεσε σήμα» ότι πολυμελής ομάδα βουλευτών συντρώγει στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου. Η συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε η συγκέντρωση να «μετακομίσει» στο Φρούριο, όπου μέσα σε λίγη ώρα μαζεύτηκαν περίπου 150 άτομα.

Οι υπεύθυνοι όμως είχαν λάβει τα μέτρα τους και για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι «Αγανακτισμένοι» να πλησιάσουν «επικίνδυνα» το εστιατόριο, σφράγισαν την καγκελόπορτα του Ενετικού Φρουρίου, που οδηγεί στη θάλασσα, με ένα μεγάλο λουκέτο. Παρά ταύτα οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να χαλάσουν το χαλαρό δείπνο πάνω στο κύμα, καθώς βρέθηκαν από… πάνω τους να φωνάζουν ασταμάτητα συνθήματα κατά του Μνημονίου και των νέων μέτρων, αποκαλώντας τους βουλευτές «κλέφτες», «προδότες» και «λαμόγια».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην προκυμαία του Φρουρίου «αγκυροβόλησε» ένα μεγάλο καΐκι, το οποίο, όπως αργότερα έγινε γνωστό, πραγματοποιεί τουριστικές διαδρομές προς τη νησίδα Βίδο. Υπό τις ιαχές «τέτοιο ρεζιλίκι, σας παίρνει το καΐκι» και «ήτανε βαριά η αστακομακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε κάνοντας βαρκάδα», οι βουλευτές και οι καλεσμένοι τους άρχισαν να αποχωρούν από το εστιατόριο και να μπαίνουν στο πλοιάριο, που αναχώρησε με σβησμένα τα φώτα για να μη δίνει στόχο. Η κυρία Ζήση και ο κ. Βρεττός υποστήριξαν ότι «την ώρα που μας επιβίβαζαν στο καΐκι κάποιοι πέταξαν πέτρες» και ότι υπήρχε κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού. Ανθρωπος που συμμετείχε πάντως στη διαμαρτυρία διέψευσε, μιλώντας στη «δ», τα περί ρίψης πετρών.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα