Σύγχρονος Νέρων σε φεστιβάλ παράνοιας

Σε σύγχρονο Νέρωνα, που έχει παραδώσει τη χώρα στις φλόγες και απολαμβάνει το θέαμα, έχει μεταβληθεί ο Γ. Παπανδρέου.

Η τυχοδιωκτική κίνηση περί δημοψηφίσματος απέδειξε ότι έχασε πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα και συμπεριφέρεται με βάση τις πολιτικές φαντασιώσεις του, που διαμορφώνουν όμως ένα επικίνδυνο σκηνικό παράνοιας. Ηδη οι παρενέργειες εις βάρος της Ελλάδας είναι τρομακτικές, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο με φόντο τη σύνοδο του G-20 στις Κάννες.

Η πατρίδα μας τα τελευταία 24ωρα ζει, εξαιτίας του κ. Παπανδρέου, έναν διασυρμό που δεν έχει προηγούμενο και έρχεται να προστεθεί σε όλες τις ταπεινώσεις και τους εξευτελισμούς που υφίσταται εδώ και δύο χρόνια. Τα προσωπικά παιχνίδια στα οποία επιδίδεται ο πανικόβλητος πρωθυπουργός, προσπαθώντας να σωθεί, έχουν ανυπολόγιστο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες. Κι από την ώρα που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα για να κερδίσει λίγο χρόνο παραμονής του στην εξουσία, η Ελλάδα πληρώνοντας το τίμημα δέχεται τη μια επίθεση μετά την άλλη. Εκτός από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες απειλώντας με νέες τιμωρίες και ποινές το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Την ίδια ώρα ο διεθνής Τύπος κατακρεουργεί με αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα και σχόλια τη χώρα μας και η πολυπόθητη αξιοπιστία στις αγορές, για τις οποίες έως τώρα κοπτόταν ο κ. Παπανδρέου, πέφτει πάλι στο ναδίρ.

Επιδιώκοντας μόνο και μόνο να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες, ο κ. Παπανδρέου έφερε τη χώρα ακόμη πιο κοντά στην πλήρη καταστροφή. Αν και ο ίδιος προσπαθεί με μια ψευδεπίγραφη δημοκρατικότητα και με αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα να δικαιολογήσει την κίνησή του, η πραγματικότητα είναι ότι άνοιξε τον δρόμο προς τον εθνικό όλεθρο. Και τούτο διότι με το δημοψήφισμα που θέλει να κάνει ανοίγει θέμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, την ώρα που κανείς δεν το έθετε. Μέχρι πρότινος μάλιστα κατακεραύνωνε όσους κατ’ αυτόν ανακινούσαν ζήτημα «επιστροφής στη δραχμή». Και τώρα με τον πιο αδίστακτο και εθνικά επικίνδυνο τρόπο το κάνει ο ίδιος. Οποια δε κι αν είναι η εξέλιξη μέσα στις επόμενες ημέρες, οι «φλόγες» έχουν ήδη κάψει τα αποτελέσματα των τεράστιων θυσιών του ελληνικού λαού κατά την τελευταία διετία. Οι θυσίες αυτές, έστω κι αν γίνονταν χωρίς ελπίδα, εμφανίζονταν ως αναγκαίες για τη σωτηρία της χώρας. Ομως ο κ. Παπανδρέου δεν δίστασε να τις ισοπεδώσει κι αυτές, αφού πλέον όλα είναι στον αέρα, ακόμη και η περίφημη 6η δόση, η εκταμίευση της οποίας μετατρέπεται σε αντικείμενο νέων εκβιασμών για τον τόπο και τους Ελληνες πολίτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα