Ελληνόπουλα σχεδιάζουν λογότυπα για την Google!

Εμπνεύστηκαν από την ελληνική ιστορία και μυθολογία, ζωγράφισαν αγάλματα, εκκλησάκια, θάλασσες και ηλιοβασιλέματα και έφτιαξαν λογότυπα που θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες.

Εκατοντάδες μαθητές ηλικίας 6-18 ετών, από σχολεία όλης της χώρας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης Google, «οπλίστηκαν» με μαρκαδόρους, τέμπερες, μολύβια, αυτοκόλλητα, γραμματόσημα και άλλα υλικά και σχεδίασαν λογότυπα γεμάτα… πατρίδα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Doodle 4 Google».

Ο διαγωνισμός με θέμα «Η Ελλάδα μου» (αντίστοιχος έχει πραγματοποιηθεί σε άλλες 17 χώρες) διοργανώνεται για πρώτη φορά και έχει ως στόχο να ενισχύσει και να προβάλει τη δημιουργικότητα των νέων. Τα λογότυπα που έστειλαν οι μαθητές στην Google χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες, με βάση την ηλικία των συμμετεχόντων (Α’ – Γ’ Δημοτικού, Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο) και μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της κριτικής επιτροπής (σκιτσογράφοι, εικονογράφοι, γκαλερίστες, συγγραφείς, ηθοποιοί και διευθυντές μουσείων). Μετά την πρώτη αξιολόγηση επιλέχθηκαν 60 σχέδια (doodles) που ανέβηκαν στην ιστοσελίδα www.google.gr/doodle4google/.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει online ψηφοφορία από τους χρήστες της Google, προκειμένου να αναδειχθούν οι τέσσερις φιναλίστ (ένας από κάθε κατηγορία) που θα διαγωνιστούν για την «πρωτιά» στην τελευταία φάση του διαγωνισμού. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί ως τις 7 Μαΐου, ενώ η επιλογή του καλύτερου λογότυπου θα γίνει από τα στελέχη της εταιρίας. Ο νικητής θα δει το δημιούργημά του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google για 24 ώρες, ενώ τα doodles των 60 επικρατέστερων θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση, που θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου.

Στα λογότυπα που είναι διαθέσιμα στη σελίδα του διαγωνισμού κυριαρχούν η θάλασσα, ο ήλιος, το ελληνικό καλοκαίρι και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, με τους μαθητές να χρησιμοποιούν κίονες, σημαίες, καραβάκια, εκκλησάκια, δελφίνια, ανεμόμυλους, κοχύλια, κλαδιά ελιάς, δάφνινα στεφάνια, χταπόδια, μπουκάλια με κρασί ή ούζο, ακόμα και… ποτήρια με φραπέ, προκειμένου να σχεδιάσουν το σήμα της Google.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα