Προκαλεί στη Βουλή ο υπόδικος Γεωργίου

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε χθες στη Βουλή ο υπόδικος για τα στατιστικά στοιχεία του 2009, επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος χωρίς ίχνος ντροπής «ομολόγησε» ότι δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και ότι δεν υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες». Ωστόσο, το ρεσιτάλ της πρόκλησης δεν σταμάτησε εκεί, αφού… με ύφος Λουδοβίκου ο κ. Γεωργίου αρνήθηκε να αποκαλύψει στη Βουλή των Ελλήνων το ύψος των αποδοχών του λέγοντας στους βουλευτές ότι αυτό δεν είναι δική τους δουλειά, ενώ -παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησε την παραίτησή του ή, έστω, την άνευ αποδοχών άδεια μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009, για την οποία είναι κατηγορούμενος- κρύφτηκε πίσω από τον τίτλο του προέδρου ανεξάρτητης Αρχής και με περισσή αλαζονεία δήλωσε: «Δεν παραιτούμαι. Η ποινική δίωξη είναι παράνομη».

Για το θέμα του «πόθεν έσχες» ο κ. Γεωργίου απάντησε ότι είχε υποβάλει σχετική ερώτηση προς τον πρόεδρο της αρμόδιας Αρχής Π. Νικολούδη, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να υποβάλει δήλωση. Ωστόσο, όταν βουλευτές τον ρώτησαν αν νιώθει την ηθική υποχρέωση να κάνει δήλωση, ο κ. Γεωργίου δεν απάντησε. Η κυρία Χρυσοβελώνη τού έθεσε και το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, με τον κ. Γεωργίου να αφήνει τους βουλευτές άφωνους λέγοντας ότι δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές του εισφορές, γιατί δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτές! Μάλιστα, υποστήριξε ότι του έχει παρασχεθεί εξαίρεση καταβολής εισφορών, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει στη Βουλή κάποιο σχετικό έγγραφο.

Οι εξοργιστικές απαντήσεις του κ. Γεωργίου ανάγκασαν τους βουλευτές της Επιτροπής Απολογισμού και Ισολογισμού του κράτους να τον ρωτήσουν για τις αποδοχές του, ωστόσο η απάντησή του ήταν απαξιωτική: «Δεν σας απαντώ, δεν είναι δουλειά σας να με ρωτάτε».

Αυτό, πάντως, που προκαλεί πολλά και ποικίλα ερωτήματα για τη στάση του στον υπολογισμό του ελλείμματος ήταν ότι στην ουσία ο κ. Γεωργίου παραδέχθηκε ότι για περίπου τέσσερις μήνες, στην αρχή της θητείας του στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., κατείχε τυπικά και τη θέση του στελέχους του ΔΝΤ. Ο κ. Γεωργίου είπε ότι δεν υπήρξε ασυμβίβαστο, καθώς έδωσε την παραίτησή του στις 16/7/2010 και ότι στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανέλαβε καθήκοντα στις 2/8/2010. Αποκάλυψε, ωστόσο, χωρίς να εξηγήσει το γιατί, ότι όταν παραιτήθηκε ζήτησε να υπάρχει μεταβατική περίοδος άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 10/12/2010.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα