Δακρυγόνα για το «γάλα της οργής» στη Δωδώνη

Με κλομπ και δακρυγόνα «υποδέχθηκαν» τα ΜΑΤ τους κτηνοτρόφους που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στα Ιωάννινα. Το «εμπόλεμο» σκηνικό στήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων -μαζί με άλλες ομάδες εργαζομένων-, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, όπως υποστηρίζουν, επί τέσσερις μήνες. Η ένταση έξω από το κτίριο της γαλακτοβιομηχανίας, στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, κορυφώθηκε όταν εκπρόσωπος της διοίκησης ανακοίνωσε στους διαμαρτυρόμενους ότι θα πάρουν τα οφειλόμενα του Απριλίου τον Αύγουστο και του Μαΐου τον Σεπτέμβριο.

Εξαγριωμένοι, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να εισβάλουν στον αύλειο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, «προσπερνώντας» τα κάγκελα. Μπροστά τους όμως βρήκαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, που τους απομάκρυναν με τη χρήση δακρυγόνων, κλομπ και ασπίδων. Το επεισόδιο διήρκεσε αρκετή ώρα, ενώ η Αστυνομία έκλεισε και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού. Από τα χημικά των ΜΑΤ ένας κτηνοτρόφος παρουσίασε οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των περισσότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος πάντως αποδοκιμάστηκε έντονα και αποχώρησε γρήγορα, καθώς οι κτηνοτρόφοι δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει σε ομιλία.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν «μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουλίου την εξόφληση όλων των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει» και τις «προκαταβολές και την εκκαθάριση, όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης». Η διοίκηση της εταιρίας είχε δεσμευτεί ότι οι παραγωγοί «δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ», αποδίδοντας την καθυστέρηση πληρωμών στην έλλειψη ρευστότητας.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα