«Η Ελλάδα είναι πλέον δύναμη σταθερότητας»

Περίπου μία ώρα κράτησε το τετ α τετ εφ’ όλης της ύλης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χθες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την υποδοχή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς πήγε το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Σαμαράς, μπροστά στις κάμερες και αναφερόμενος επί της ουσίας στις εξελίξεις που διαφαίνονται στη Συρία, απάντησε: «Πριν από έναν χρόνο, από αυτήν εδώ τη θέση, σας είχα πει ότι υπήρχε η αίσθηση σταθερότητας στον περίγυρο και η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας. Τώρα, το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες. Μέσα σε μια περιοχή που φλέγεται, η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας. Με τον πρόεδρο Ομπάμα μάς δόθηκε η δυνατότητα να κάνουμε ανάλυση και επ’ αυτών των ζητημάτων. Αυτή η αίσθηση σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί και στο εσωτερικό της χώρας». Η συνάντηση ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία.

«Η Ελλάδα, ωστόσο, αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει ότι αυτό το αίσθημα σταθερότητας θα πρέπει να εμπεδωθεί και στο εσωτερικό της χώρας, για να μην πάνε χαμένοι οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Ν.Ε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img