«Εχουμε ερωτική σχέση με το κοινό της Ελλάδας»

Τη μεγαλύτερη ίσως μουσική στιγμή της πολύχρονης καριέρας τους επέλεξαν να την περάσουν έχοντας στις συναυλιακές τους κερκίδες τους πιο φανατικούς τους θαυμαστές, τους Eλληνες. Οι Scorpions καταφτάνουν και πάλι στη χώρα μας μετά την πολυδιαφημισμένη «διάλυση του γκρουπ» το 2010. Αυτήν τη φορά ο λόγος της επίσκεψής τους είναι για τις ανάγκες ενός μουσικού εγχειρήματος που θα έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου οι αειθαλείς ρόκερ θα ανέβουν στη σκηνή του αγαπημένου τους θεάτρου, του Λυκαβηττού, για τρεις μοναδικές συναυλίες που εντάσσονται στο πλαίσιο του «MTV Unplugged».

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των φαντασμαγορικών σόου, από τα οποία φυσικά δεν θα λείπουν οι γνωστοί Ελληνες φίλοι τους που θα τους συνοδέψουν επί σκηνής, οι «Σκορπιοί» της ροκ μίλησαν -διά στόματος Κλάους Μάιν- στην «κυριακάτικη δημοκρατία», χωρίς να διστάσουν να περιγράψουν τη σχέση τους με το ελληνικό κοινό «έρωτα με την πρώτη ματιά»!

Στις τρεις βραδιές η μπάντα των μεγάλων επιτυχιών -μεταξύ των οποίων και τα «Wind of change» και «Still loving you»- θα επιχειρήσει να κάνει μια ιστορική αναδρομή από την αρχή της καριέρας της μέχρι και σήμερα, ενώ θα ακουστούν και νέες συνθέσεις σε παγκόσμια «πρώτη» αποκλειστικότητα. Η διάθεση, εξάλλου, όλων είναι… χαλαρή, μια και το θέαμα θα είναι πλαισιωμένο μόνο με ακουστικά όργανα. Οι εμφανίσεις αυτές -ως είθισται σε όλες τις αντίστοιχες συναυλίες του μουσικού καναλιού- θα μαγνητοσκοπηθούν και εν συνεχεία θα κυκλοφορήσουν σε DVD, το οποίο αναμένεται να «ταξιδέψει» σε 47 χώρες.

«Είμαστε τυχεροί που συμμετέχουμε σε αυτόν τον θεσμό του MTV» τόνισε η «φωνή» του γκρουπ Κλάους Μάιν. «Η αλήθεια είναι πως, όταν είχαμε αρχίσει να ετοιμάζουμε τις συναυλίες, είχαμε πει πως δεν θα παίξουμε μόνο τα χιτάκια μας. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικού είδους θέαμα. Τελικά, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και όλες τις επιτυχίες μας -διότι, διαφορετικά, η δισκογραφική μας θα τρελαινόταν-, καθώς και άλλα αγαπημένα κομμάτια με διαφορετικές ενορχηστρώσεις. Ακόμη, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και τραγούδια που δεν συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε στις συναυλίες μας παρά το γεγονός ότι είναι πολύ γνωστά. Εκείνο ωστόσο που κατά τη γνώμη μου καθιστά τις εν λόγω συναυλίες ξεχωριστές είναι το γεγονός πως

θα παίξουμε καθιστοί με ακουστικά όργανα. Δηλαδή με βιολιά, βιόλες και κιθάρες, με στόχο να δημιουργήσουμε μια πιο ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα, πολύ διαφορετική από εκείνη μιας μεγάλης ροκ συναυλίας».

Η επιλογή, μάλιστα, της χώρας μας για τις ανάγκες αυτού του μεγαλεπήβολου μουσικού εγχειρήματος μόνο τυχαία δεν είναι, αφού, όπως λένε χαρακτηριστικά και οι Γερμανοί σούπερ σταρ, οι Ελληνες είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές τους. Πώς όμως ερμηνεύουν οι ίδιοι το «δέσιμό» τους με το εγχώριο κοινό;

«Θα έλεγα πως είναι έρωτας με την πρώτη ματιά» υποστήριξε ο Κλάους. «Ολα αυτά τα χρόνια διατηρούμε βαθύτατους δεσμούς με το ελληνικό κοινό, κάτι που θα έλεγα πως πηγάζει από την ίδια τη μουσική μας. Και δεν μιλάω αποκλειστικά, φυσικά, για τις μεγάλες επιτυχίες, διότι σε όλους αρέσουν τα χιτ συνέχεια και παντού. Η σχέση μας με τους Ελληνες κρατάει από τη δεκαετία του ’70, τότε που οι μουσικόφιλοι αγόραζαν ένα άλμπουμ, το πήγαιναν σπίτι και το άκουγαν από την αρχή μέχρι το τέλος δεκάδες φορές. Κάτι που, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα, όπου καθένας μπορεί να ακούσει το τραγούδι της αρεσκείας του «πατώντας» απλά το κουμπί που αντιστοιχεί σε αυτό στις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Το ελληνικό κοινό θα αγόραζε τους δίσκους μας ακόμη και αν δεν ήταν επιτυχημένοι».

Στη σκηνή μαζί τους στις επερχόμενες συναυλίες θα βρίσκονται, εκτός από τους Σουηδούς παραγωγούς τους με τους οποίους άλλωστε έχουν συνεργαστεί αρκετό καιρό για την παρουσίαση αυτών των σόου, Ελληνες μουσικοί αλλά και special guest-stars, των οποίων ωστόσο τα ονόματα αρνούνται να αποκαλύψουν, για να μη χαλάσουν την έκπληξη. «Ενα είναι το σίγουρο, πως και τα τρία σόου θα είναι συναρπαστικά!» τόνισε ο Κλάους.

«Η χωριάτικη σαλάτα είναι πολύ καλύτερη από κάθε

σπεσιαλιτέ της βόρειας Ευρώπης. Το ίδιο και το κρασί»

Αν και με δυσκολία θυμούνται τις συναυλιακές τους επισκέψεις -λόγω του μεγάλου αριθμού τους-, οι θρυλικοί «Σκορπιοί» έχουν… καταγράψει και αρχειοθετήσει όλες τις φορές που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα για διακοπές! «Εχουμε φίλους σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας σας, σε όλα τα σημεία που έχουμε επισκεφτεί. Ωστόσο δεν σας κρύβω πως έχουμε πάει διακοπές μόνο στο νησί της Κρήτης. Δεν ξέρω πώς έχει τύχει αυτό. Αλλά σκοπεύουμε να επισκεφτούμε σύντομα τη Σαντορίνη. Πρέπει το νησί αυτό να είναι το πιο όμορφο σημείο του πλανήτη. Πάντως, πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκα μαζί με την οικογένειά μου το Σούνιο, το οποίο ήταν πανέμορφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εκεί, όμως δεν παύει να είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία μου στην Ελλάδα. Η παραλία που έχει εκεί με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα κόβει την ανάσα» επισήμανε ο Κλάους.

Με τα καλύτερα λόγια όμως μίλησε και για τη φιλοξενία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην… ντόπια κουζίνα! «Μας υποδέχεστε τόσο ζεστά και εγκάρδια εσείς οι Ελληνες! Αλλά και το φαγητό σας είναι γευστικό. Ακόμη και μια απλή χωριάτικη σαλάτα να γευτεί κανείς, μπορεί να καταλάβει ότι είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη σπεσιαλιτέ της υπόλοιπης βόρειας Ευρώπης. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για το κρασί σας, που είναι μοναδικό!».

Η ιστορία των Γερμανών «Σκορπιών», που

κατέκτησαν τη διεθνή μουσική βιομηχανία

Μπάντα με το «μ» κεφαλαίο, οι Scorpions θεωρούνται ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών. Οι Γερμανοί στην καταγωγή αλλά… Ελληνες στη νοοτροπία «Σκορπιοί» «γεννήθηκαν» στο Ανόβερο της Γερμανίας το 1969 από τον κιθαρίστα Ρούντολφ, ο οποίος μέχρι και σήμερα παραμένει ακλόνητος στην ίδια θέση στην μπάντα. Δεν ισχύει, βέβαια, και το ίδιο για τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, μια και οι… αποχωρήσεις αλλά και οι νέες αφίξεις υπήρξαν πολλές όλες αυτές τις δεκαετίες.

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Lonesome crow» βγήκε στα δισκοπωλεία το 1972, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερα από 80.000.000 αντίτυπα άλμπουμ, καταφέρνοντας έτσι να χαράξουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Η πρώτη τους δουλειά που σημείωσε εισπρακτική επιτυχία ήταν το «Animal magnetism», ενώ από τον δίσκο «Love at first sting» του 1984 «ξεπήδησε» ένα από τα μεγαλύτερα χιτ τους, το περίφημο «Rock you like a hurricane». Το άλμπουμ τους με τίτλο «Crazy world», το 1990, υπήρξε το μεγαλύτερο… σουξέ της πολύχρονης καριέρας τους, ενώ πολύ επιτυχημένο εμπορικά ήταν και το πείραμα ακουστικής αισθητικής στο «Acoustica» του 2001.

Info: Οι συναυλίες των Scorpions & Friends στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένες για τις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30. Οι τιμές των εισιτηρίων θα ξεκινούν από 30 (ισχύει για περιορισμένο αριθμό) και φτάνουν έως τα 38 ευρώ.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα