«Μίνι υπουργικό» για Θεσσαλονίκη!

Με ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο, που ήταν αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη και γίνεται για πρώτη φορά, ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνη Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στο ΥΜΑΘ, άκουσε τα προβλήματα που του έθεσαν οι επιστημονικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης και έδωσε εντολές για να λυθούν άμεσα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού, του Δικηγορικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Οικονομικού, του Γεωτεχνικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ από τη μεριά της κυβέρνησης ήταν παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καθώς και οι Θεσσαλονικείς υπουργοί και υφυπουργοί Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας. Στη σύσκεψη ήταν ακόμη οι Θεσσαλονικείς γενικοί γραμματείς Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Μηνάς Σαμαντζίδης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση τέθηκαν πολλά θέματα και ο πρωθυπουργός έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για να δοθούν λύσεις. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης ζήτησε την άμεση κατάργηση όλων των ΔΥΠΕ και την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκος Βαλεργάκης έθεσε το ζήτημα του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά και της κτιριακής επέκτασης του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και του δικηγορικού κώδικα, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Τάσος Κονακλίδης έθεσε το ζήτημα των καθυστερήσεων στην κατασκευή του μετρό, όπου εκεί ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι θα φροντίσει ο ίδιος να προχωρήσει η υπόθεση που έχει φρενάρει λόγω της εκκρεμότητας με τα αρχαία στη Βενιζέλου. Επίσης, τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως το αίτημα για την αυτόνομη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ-3, αλλά και ενστάσεις για τα πολύ έντονα δρακόντεια μέτρα που υπήρχαν στην τελετή των εγκαινίων.

Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός έδινε συγκεκριμένες εντολές για θέματα που μπορούσαν να λυθούν γρήγορα, ενώ σημείωσε και ο ίδιος διάφορα ζητήματα. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι δυο φορές επανέλαβε τη σύστασή του να είναι όλοι σύντομοι στις τοποθετήσεις τους, έτσι ώστε να προλάβει την πτήση του για την Αθήνα. «Πρέπει να είμαστε αυστηροί και να μη καθυστερούμε στα ραντεβού μας. Γιατί, αλλιώς, ο κόσμος θα μας μουτζώνει» ήταν το λόγια του.

Το πρωί ο κ. Σαμαράς περιόδευσε σε περίπτερα της έκθεσης. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τα περίπτερα της Αυστραλίας, της Κύπρου, του ΕΣΠΑ, της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα