Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις!

Προθεσμία μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, προκειμένου να καταρτίσουν και να αποστείλουν τις λίστες με το πλεονάζον διοικητικό προσωπικό τους. Ο υπουργός είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των πρυτάνεων και των προέδρων ΤΕΙ για το ζήτημα της διαθεσιμότητας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος μετά το «τελεσίγραφο» τούς διεμήνυσε επίσης ότι, εάν δεν προχωρήσουν στο διάστημα αυτό στον εξορθολογισμό του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων, θα προχωρήσει στο plan b, δηλαδή σε ένα εναλλακτικό σχέδιο διαθεσιμότητας το οποίο έχει ήδη καταθέσει προς έγκριση στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής 10 ιδρύματα έχουν στείλει έγγραφα αυτοαξιολόγησης. Ο υπουργός επανέλαβε ακόμα ότι τα ΤΕΙ δεν θα χάσουν ούτε έναν διοικητικό υπάλληλο, καθώς οι περίπου 1.500 εργαζόμενοι που έχει ανακοινωθεί ότι θα περάσουν σε καθεστώς κινητικότητας θα προέλθουν από τα κεντρικότερα και πολυπληθή ΑΕΙ.

Κινητοποιήσεις

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε επαφές με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στους οποίους επισήμανε ότι στόχος και επιθυμία του είναι να υπάρξει αυτοαξιολόγηση από την πλευρά των ιδρυμάτων ως προς την επιλογή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ χαρακτήρισαν «άκαρπη» τη συνάντηση, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι απεργίες που έχουν εξαγγείλει και για την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν. Αφησαν, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Οσον αφορά τις διοικήσεις των ΑΕΙ, επιφυλάχθηκαν να δώσουν την απάντησή τους στην ηγεσία του υπουργείου τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι, οπότε το προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Το θέμα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις «δυσμενείς εξελίξεις στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξαιτίας της επαπειλούμενης διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων», ενώ για το ίδιο ζήτημα και προκειμένου να καθορίσουν και επισήμως τη στάση τους την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα