Γκρίνιες από την αιμοδιψή τρόικα και στο ΤΑΙΠΕΔ!

Η σύνταξη νέου, πιο ρεαλιστικού, χρονοδιαγράμματος, οι διοικητικές αλλαγές ώστε να επιταχυνθούν οι διαγωνισμοί που καθυστερούν επί μήνες, τα συνήθη προβλήματα με τη γραφειοκρατία του Δημοσίου και οι εισπρακτικοί στόχοι, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τις αναθεωρημένες προβλέψεις (μεγάλο τμήμα των εσόδων είναι προς το παρόν λογιστικό, αφού δεν έχουν εισπραχθεί τα ποσά), συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή επίσκεψη των στελεχών της τρόικας στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Στο Ταμείο βρήκαν, πάντως, μια δικαιολογία για τις καθυστερήσεις του τελευταίου μήνα και υποστήριξαν ότι επειδή δεν έχει τοποθετηθεί ο αντικαταστάτης του Στ. Σταυρίδη στη θέση του προέδρου, δεν μπορεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις. Το τελευταίο σενάριο φέρνει στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ τον Κ. Μανιατόπουλο, που είναι σήμερα πρόεδρος της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αλλά η καθυστέρηση στην τοποθέτησή του πιθανώς συνδεόταν με εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης ή της τρόικας. Το θέμα, πάντως, λήγει εντός των ημερών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γ. Εμίρης παρουσίασε τα πεπραγμένα του Ταμείου τους τελευταίους μήνες (η τριμηνιαία έκθεση, πάντως, καθυστερεί, παρά τις σαφείς προβλέψεις του Μνημονίου), καθώς και τις προβλέψεις για τα έσοδα έως το τέλος του χρόνου. Ο αναθεωρημένος στόχος για έσοδα περί το 1,5 δισ. ευρώ μπορεί να επιτευχθεί στην περίπτωση που εγκριθεί εγκαίρως από τις ρυθμιστικές Αρχές η σύμβαση για τον ΟΠΑΠ. Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τόσο για τους επόμενους μήνες όσο και για το 2014, ώστε να μην υπάρξουν νέες εκπλήξεις. Ζήτησαν, επίσης, στοιχεία για τις καθυστερήσεις σε κρίσιμους διαγωνισμούς, όπως η πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων του Δημοσίου κ.ά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα