Υμνος στην Παναγία και την Ελλάδα

«Χαίρε, θάλασσά μου, φωτεινά νησιά μου, γλυκιά μου γη και ουρανέ, Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε». Με αυτούς τους μοναδικά κατανυκτικούς στίχους, όπου συμπυκνώνονται τα ιδεώδη της πατρίδας και της Ορθοδοξίας, θα υποδεχτεί το κοινό σήμερα το βράδυ ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης και υμνητής της Παναγίας θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, στο επιβλητικό Ηρώδειο, παρουσιάζοντας σε πανελλήνια πρώτη τα νέα του τραγούδια, που κυκλοφορούν σήμερα και στα δισκοπωλεία. Ενα μουσικό απάνθισμα με στίχους για την Παναγία αλλά και την Ελλάδα του χτες και του σήμερα. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, ο Σταμάτης Σπανουδάκης μιλάει για την Παναγία, το «σκότος» που κυριαρχεί πλέον στις ψυχές των ανθρώπων αλλά και το θεάρεστο έργο της Εστίας Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία», στην οποία θα διατεθεί μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία.

Αλήθεια, όμως, κατά πόσο ο ίδιος είναι αισιόδοξος για την κατάσταση που βιώνουμε αυτή την περίοδο στην Ελλάδα; «Δυστυχώς, το σκότος είναι φωλιασμένο στις ψυχές των ανθρώπων πια. Ολοι θυμωμένοι, όλοι παραπονεμένοι και πληγωμένοι. Δεν ξέρουν ποιον να κατηγορήσουν και σε ποιον να στραφούν για βοήθεια. Θα επιμείνω να λέω και να πιστεύω ότι μόνο ο Θεός μπορεί και θέλει να βοηθήσει. Αραγε, θα του το ζητήσουμε επιτέλους;» λέει χαρακτηριστικά.

Τα νέα κομμάτια του άλμπουμ που φέρει τον τίτλο «Χαίρε, θάλασσά μου», είναι όλα, όπως αναφέρει και ο ίδιος, αφιερωμένα στις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του, την Ελλάδα και την Παναγία. Πρόκειται για μελωδικές συνθέσεις οι οποίες μιλούν κατευθείαν στις καρδιές των ακροατών. «Θα έλεγα ότι δεν επέλεξα εγώ τον τίτλο του άλμπουμ, μάλλον αυτός με επέλεξε. Με αυτόν τον τρελό και μαγικό τρόπο που έρχονται όλα τα ωραία και αγαπημένα στη μουσική ζωή μου, εγώ απλά το δέχτηκα και το αγκάλιασα» τονίζει, συνεχίζοντας ότι για εκείνον ο «Χριστός είναι η πυξίδα του σε μια πορεία που φαντάζει ανεξέλεγκτη». Οσο για τα μηνύματα που λαμβάνει από τους ακροατές του, είναι ποικίλα. «Συνήθως με ευχαριστούν για τη μουσική που γράφω και τη στάση που κρατώ. Και είναι αλήθεια πως αντλώ πολλή δύναμη από τους ανθρώπους που με αγαπάνε. Κάποιες φορές μάλιστα και από εκείνους που δεν με αγαπάνε» υποστηρίζει.

Συμπαραστάτες στο σημερινό μουσικό του ταξίδι είναι οι μόνιμοι πλέον συνεργάτες του, οι οποίοι συμπράττουν μαζί του επί σκηνής. Δηλαδή ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο βιολί, ο Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα), ο Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), οι Πάνος Κατσικιώτης και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), καθώς και η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων Τάμαλο, μαζί με την παιδική και μεικτή χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Στήριξη στην Εστία Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία»

Οπως έχει γίνει γνωστό, μέρος των καθαρών εσόδων από τη σημερινή βραδιά θα δοθεί στην Εστία Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία», με την οποία μάλιστα ο συνθέτης έχει ενώσει και στο παρελθόν τις δυνάμεις του, ενισχύοντας την πλούσια δράση της. Μιλάμε φυσικά για τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, η οποία από το 1963 έως και σήμερα φιλοξενεί, ανατρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες. «Είναι μεγάλο το έργο τους. Να παίρνεις μικρά ορφανά ή παρατημένα παιδιά και να τα μεγαλώνεις. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο» αναφέρει ενδεικτικά ο κ. Σπανουδάκης.

Info: Η συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ωρα έναρξης: 21.00.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα