Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού ο γυναικολόγος με το φακελάκι

Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ήταν από το 2010 έως το 2012 ο 64χρονος μαιευτήρας-γυναικολόγος (με αρχικά Α.Ε.) του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία την παραμονή Χριστουγέννων γιατί ζητούσε φακελάκι 900 ευρώ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι γιατροί είναι έξαλλοι, επειδή ο επίορκος συνάδελφός τους στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στις 11 Ιουλίου 2010, ψηφίστηκε ως αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και απαιτούν να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

«Εχουμε βαρεθεί να μας βρίζουν όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε, εξαιτίας κάτι τέτοιων λαμόγιων που αμαυρώνουν έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο. Αντί να προσλάβουν νέους συνάδελφους από τους 3.000 άνεργους γιατρούς που έχουμε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος πρόσφατα έδωσε στους γιατρούς παράταση για συνταξιοδότηση από τα 65 έτη στα 67 και ανάμεσα σ’ αυτούς τους συναδέλφους μας είναι και κάτι τέτοιοι “δεινόσαυροι” που δυσφημούν εδώ και δεκαετίες ολόκληρο κλάδο» ανέφερε ένας εξ αυτών των γιατρών στη «δημοκρατία».

Να σημειωθεί ότι ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να προβαίνουν σε πράξεις καταγγελίας των γιατρών που ζητούν «φακελάκι» αλλά και το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, που είναι όργανο του υπουργείου Υγείας, να πράξει τα δέοντα.

Απαγόρευση

Με εντολή του το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης παρέπεμψε τον επίορκο μαιευτήρα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και παράλληλα του απαγόρευσε την είσοδο στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» μέχρι να εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.
Σημειώνεται ότι στο παράνομο ιατρείο που κατείχε ο Α.Ε. κατασχέθηκαν από την Αστυνομία πλήθος καρτελών ασθενών, τις οποίες κατείχε παράνομα καθώς ανήκουν στο αρχείο του νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα