Financial Times: Ο Καμίνης προστατεύει το ρευστό της Αθήνας από την κυβέρνηση

Η απόφαση ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, όπως δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στην εφημερίδα. Ο δήμαρχος της Αθήνας ήταν στη Βιέννη, στη συγκέντρωση των ομολόγων του από τις πρωτεύουσες τις ΕΕ, όταν έμαθε τα νέα. «Για μία στιγμή σκέφτηκα ότι έπρεπε να πάρω την επόμενη πτήση για Αθήνα. Μετά αποφάσισα ότι ήταν καλύτερο να το συζητήσω με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου. Αρκετοί από αυτούς ήταν σοκαρισμένοι όσο και εγώ», είπε ο κ. Καμίνης στους Financial Times.

Η Αθήνα αναζητά μία νέα συμφωνία με τους δανειστές, που θα της δώσει πρόσβαση στο «πακέτο» των 7,2 δισεκατομμυρίων που έχει «παγώσει» από πέρυσι, σημειώνει το δημοσίευμα. Η τελευταία εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι η συμφωνία θα επιτυγχανόταν αυτό το σαββατοκύριακο, αποδείχθηκε υπερ-αισιόδοξη, παρατηρούν οι Financial Times. Στις διαπραγματεύσεις προέκυψε πρόβλημα με την επιμονή των δανειστών για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και μέτρα για μαζικές απολύσεις στο ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με αξιωματούχο από την Αθήνα που μίλησε στο μέσο.

Οι συζητήσεις συνεχίζονταικαι οι δύο πλευρές ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, μία ημέρα πριν από την υποχρέωση της Αθήνας να αποπληρώσει δόση 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ. «Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στην ενίσχυση της κεντρικής κυβέρνησης και τη διατήρηση των λειτουργιών μας», δήλωσε ακόμη για το θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών ο κ. Καμίνης. «Η κοινωνική πολιτική αυτής της χώρας συντηρείται από τους δήμους. Διοργανώνουμε συσσίτια, παρέχουμε γεύματα για παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, έχουμε ξενώνες για άστεγους, διανέμουμε φάρμακα… Ηδη έχουν συμβάλει κατά πολύ στην αντιμετώπιση της κρίσης», κατέληξε ο δήμος Αθηναίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα