Λαοθάλασσα στην υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας (βίντεο)

Παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η δεύτερη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στα όρια του Δήμου Αιγαλέω και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στην συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υποδέχθηκε ως επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα. Στη συνέχεια τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν σε κιλλίβαντα, και με λιτανευτική πομπή έφτασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας που τα υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου παρέδωσαν πριν από λίγο ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης και ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, τα ιερά λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Τα ιερά λείψανα παρέλαβε σήμερα αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας, από την βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία. Να σημειωθεί ότι η μεταφορά των ιερών λειψάνων είναι ιστορικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια η λειψανοθήκη της Αγίας φτάνει σε Ορθοδόξη χώρα.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Ιερού προσκυνήματος, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας και άλλων Εκκλησιών. Στη συνέχεια με πομπή τα ιερά λείψανα της Αγίας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στο κέντρο του Ναού, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών. Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερωνύμου, παρουσία Υπουργών, Πρέσβεων, βουλευτών, του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας, τον Αρχηγών της Αστυνομιάς, του Λιμενικού και εκατοντάδων πιστών.

Στην προσφώνησή του ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος αναφέρθηκε στην μεταφορά των Ιερών Λειψάνων, κάνοντα λόγο για ιστορικό γεγονός και ένα μεγάλο θαύμα. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου, καθώς και τον Πατριάρχη της Βενετίας για την συγκατάθεσή του. “Μακαριώτατε, ταπεινά σας ευχαριστώ που προεξάρχεται στην σημερινή ευχαριστιακή σύναξη και προσεύχομαι στον Θεό να σας έχει καλά και να σας χαρίζει υγεία και δύναμη”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγαθάγγελος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για την σημασία των ιερών λειψάνων στην Εκκλησία, τονίζοντας ότι οι άγιοι μας στηρίζουν καθημερινά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: “Η μεταφορά των λειψάνων της Αγίας σήμερα είναι ιστορικό και θαυμαστό γεγονός, και αυτό ωφείλετε στον δραστήριο Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Εκκλησίας Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο”. Τέλος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε ότι χρειάζεται ενότητα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

romfea.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα