Στην Τουρκία ο Νίκος Κοτζιάς

Από σήμερα έως την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και πρώτος σταθμός του θα είναι η Κωνσταντινούπολη, όπου θα επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μετά θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Έχουμε ξεκινήσει έναν διάλογο. Τα πρώτα αποτελέσματα του διαλόγου, αν είναι θετικά, θα τα ακούσουμε από την Άγκυρα και επίσης στην Άγκυρα θα συμφωνήσουμε να ξεκινήσουν ξανά οι διερευνητικές σχέσεις και διάλογοι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Πρέπει να σας πω ότι δεν συμφωνεί κανείς με πολλά που πρότεινε τα τελευταία χρόνια η Τουρκία και συχνά μπορεί να είναι κανείς κάθετα αντίθετος, αλλά θα πρέπει και οφείλει να τα συζητάει και να απαντά» είχε πει σε συνέντευξή του ο κ. Κοτζιάς.

Αύριο Τρίτη 12 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον οποίο θα συζητήσουν διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Από τις 13 έως τις 14 Μαΐου ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα