Σε… περιοδεύοντα θίασο ο αξέχαστος Βαρουφάκης

Διεθνή τουρνέ αντάξια ενός ροκ σταρ ξεκινά ο πρώην υπουργός μαζί με κωμικούς (για να γελάει ο κόσμος)

Ρεπορτάζ: Μάριος Ροζάκος

Διεθνή περιοδεία, αντάξια ενός οικονομολόγου-ροκ σταρ, όπως τον έχουν αποκαλέσει, πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Γιάνης Βαρουφάκης, εν όψει και της παρουσίασης της πρωτοβουλίας των «1.001» την 1η Νοεμβρίου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει δώσει σειρά ομιλιών σε ευρωπαϊκές πόλεις και πλέον ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για δύο ιδιόμορφες εκδηλώσεις στη Βρετανία και την Αυστραλία, με αντικείμενο την οικονομία και την… κωμωδία! Η πρώτη εκδήλωση χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές φεστιβάλ, πραγματοποιείται στο Κίλκενι της Ιρλανδίας από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου και ονομάζεται «Kilkenomics».

Σε αυτή θα συγκεντρωθούν για έκτη φορά οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές και… κωμικοί που ειδικεύονται στον αυτοσχεδιασμό (stand up comedy). «Το πρώτο φεστιβάλ οικονομικών και οικονομίας στον κόσμο» γράφουν χαρακτηριστικά οι εμπνευστές του στις διαφημιστικές καταχωρήσεις της εκδήλωσης, όπου το όνομα του κ. Βαρουφάκη φιγουράρει πρώτο πρώτο. «Είμαστε περιχαρείς που το εναρκτήριο λάκτισμα του φετινού φεστιβάλ θα δοθεί με έναν από τους πιο πολυσυζητημένους ανθρώπους στον κόσμο κατά το τελευταίο εξάμηνο, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του «Kilkenomics», όπου προαναγγέλλεται ότι «ο Γιάνης θα αφηγηθεί εκ των έσω πώς βρέθηκε στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας, τι συνέβη στη διάρκεια των έξι αυτών ταραγμένων μηνών, τι έκανε η ΕΚΤ στην Ελλάδα, πώς συμπεριφέρθηκαν στ’ αλήθεια οι Γερμανοί και τι περιμένει την επόμενη μικρή ευρωπαϊκή χώρα που θα αντιμετωπίσει προβλήματα».

Εχοντας πάρει το βάπτισμα του πυρός στην Ιρλανδία, ο κ. Βαρουφάκης θα δώσει το «παρών» σε άλλη μια εκδήλωση με κωμικούς στην Αυστραλία! Πρόκειται για το φεστιβάλ «Interrobank», που πραγματοποιείται στις 27 και 28 Νοεμβρίου, και όπου θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα έχουν ψηφιστεί από το κοινό ως οι πιο αλλόκοτες!
Πριν απ’ όλα αυτά, ο πρώην υπουργός και ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον θα συζητήσουν αύριο σε εκδήλωση της εφημερίδας «Guardian» στο Λονδίνο για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Τα εισιτήρια των 18 λιρών (περίπου 25 ευρώ) έχουν εξαντληθεί εδώ και μέρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα