Τα (θανάσιμα) αμαρτήματα τ ου ζεύγους Κλίντον!

Οικονομικά σκάνδαλα, σεξουαλικές επιθέσεις και επιχειρηματικές απάτες  (εδώ και 40 χρόνια) από το ίδρυμα

Σεξουαλικά σκάνδαλα, «περίεργες» αυτοκτονίες, ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας, απόκρυψη πληροφοριών ζωτικής σημασίας και μυστικοί ιδιωτικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σκιαγραφούν την ταραχώδη ζωή του ζεύγους Κλίντον, που απασχόλησε την πολιτική ζωή των ΗΠΑ σχεδόν 40 χρόνια και η οποία τέλειωσε με πόνο τη νύχτα της 8ης Νοεμβρίου!

Το πρώτο σκάνδαλο της οικογένειας Κλίντον ήρθε στο προσκήνιο το 1992, αλλά αφορούσε υπόθεση του 1978, την εποχή που ο Μπιλ Κλίντον εξελέγη κυβερνήτης του Αρκανσο. Αφορούσε την επιχείρησή τους με ακίνητα, υπό την επωνυμία Whitewater, από την οποία το ζευγάρι, βάσει υποψιών, αποκόμισε παράνομα κέρδη. Ωστόσο η έρευνα δεν απέδειξε τίποτα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι συνεργάτες των Κλίντον καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Εναν χρόνο μετά το Whitewater ξέσπασε το σκάνδαλο Travelgate. Αμέσως μετά την άφιξη του Μπιλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο εφτά εργαζόμενοι του τμήματος ταξιδιών απολύθηκαν και η οργάνωσή του δόθηκε σε ιδιωτική εταιρία του Αρκανσο, στην οποία συμμετείχε ένας ξάδελφος του τότε προέδρου. Παρά το γεγονός ότι η εταιρία διαχειριζόταν εκατομμύρια δολάρια, το υπουργείο Δικαιοσύνης στην έρευνα που διεξήγαγε δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία εγκληματικών πράξεων.

Στο μεταξύ, ο Μπιλ Κλίντον δεν καθόταν «φρόνιμος». Οι φήμες οργίαζαν ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ερωτικές σχέσεις με διάφορες γυναίκες, δύο εκ των οποίων -η Χουανίτα Μπρόντρικ και η Πόλα Τζόουνς- τον κατηγόρησαν ανοιχτά για σεξουαλική επίθεση. Ωστόσο, η αμερικανική κοινή γνώμη έμεινε εμβρόντητη όταν αποκαλύφθηκαν ο δεσμός του με την 22χρονη μαθητευόμενη Μόνικα Λεβίνσκι και οι πιπεράτες ιστορίες, όπως το περιβόητο «λερωμένο φόρεμα»! Παρά τις αποκαλύψεις, η πρώτη κυρία στάθηκε στο πλευρό του «άτακτου» συζύγου της με στωικότητα.

Λίγα χρόνια αργότερα, και ενώ ο πρώην πρόεδρος είχε αφοσιωθεί στο Ιδρυμα Κλίντον, η Χίλαρι, που στο μεταξύ είχε γίνει υπουργός Εξωτερικών, κατηγορήθηκε ότι, παρόλο που είχε ενημέρωση, δεν προστάτευσε τον Αμερικανό πρέσβη και τρεις συνεργάτες του, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη. Παράλληλα κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τη θέση της ως υπουργός Εξωτερικών για να αποσπά τεράστιες δωρεές για το ίδρυμα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την έρευνα του FBI για τη χρήση ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κάποια από τα οποία ήταν απόρρητα, την περίοδο που η Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Γκάφα του Newsweek με λάθος εξώφυλλο!

Πρωτοφανή γκάφα έκαναν οι υπεύθυνοι του έγκυρου περιοδικού «Newsweek», οι οποίοι έτρεχαν και δεν έφταναν για να μαζέψουν το έκτακτο αναμνηστικό τεύχος, το οποίο τυπώθηκε υπό τον τίτλο «Κυρία πρόεδρε», αφού στο εξώφυλλό του φιλοξενούνταν η Χίλαρι Κλίντον σαν να είχε εκλεγεί!
Το εξώφυλλο δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν από τις εκλογές στο twitter, με το σλόγκαν «ιστορικό ταξίδι της Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο», από εργαζόμενο σε βιβλιοπωλείο. Μετά την αρχική αμηχανία, το περιοδικό απάντησε ότι είχε δημιουργήσει και έκδοση με τον Τραμπ νικητή, δείχνοντας και το εξώφυλλο. Σημείωσαν, δε, ότι την εκτύπωση έχει άλλη εταιρία με ανάθεση, οπότε στην ουσία το σφάλμα δεν είναι δικό του.

Το «θωρηκτό» αξίας 1.500.000 ευρώ!

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην ορκωμοσία του με την ολοκαίνουργια προεδρική λιμουζίνα που κατασκεύασε η General Motors. Πρόκειται για ένα «θηρίο» αξίας 1.500.000 δολαρίων, εξοπλισμένο με όλα τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας, με αλεξίσφαιρα τζάμια και θωρακισμένη ενίσχυση. Οι λεπτομέρειες, ωστόσο, των χαρακτηριστικών ασφαλείας του αυτοκινήτου αποτελούν -για ευνόητους λόγους- επτασφράγιστο μυστικό. Η λιμουζίνα του προέδρου Ομπάμα, πάντως, ζυγίζει 8 τόνους (!), οι πόρτες έχουν πάχος 8 ίντσες και σφραγίζουν ερμητικά, ενώ καθεμία ζυγίζει όσο η πόρτα ενός Boeing 747! Τα παράθυρα είναι απολύτως σφραγισμένα, δεν κατεβαίνουν και αντέχουν διατρητικές σφαίρες και το ωστικό κύμα εκρήξεων. Τα ελαστικά είναι καλυμμένα με κέβλαρ ώστε να μη σκάνε, ενώ ακόμα κι αν αυτό συμβεί, οι ζάντες είναι τόσο ισχυρές, που μπορούν να αντέξουν το βάρος του κινούμενου οχήματος. Το ντεπόζιτο της βενζίνης είναι επίσης καλυμμένο με ισχυρή θωράκιση και περιέχει έναν ειδικό αφρό, που το εμποδίζει να εκραγεί.

Ο Β. Σόιμπλε  τρέμει την οργή του λαού

Χρειάστηκε να εκλέξουν οι Αμερικανοί πρόεδρο για να λάβει το μήνυμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Αλλά χθες, επιτέλους, το αναγνώρισε.

Ο δημαγωγικός λόγος βρίσκει πάτημα στην οργή του λαού, στις κατώτερες των περιστάσεων πολιτικές ελίτ και στο γεγονός ότι πολιτικές ηγεσίες σαν αυτές που εκφράζει ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν είναι ανοιχτές στην άποψη του άλλου, ούτε αλλάζουν γνώμη. Κι έτσι ο Σόιμπλε άρχισε να… ανησυχεί για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Σε άρθρο του στην «Bild» παραδέχεται πως η πολιτισμένη συζήτηση είναι αναγκαία.

«Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοιχτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνώμης, τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα». Θεωρώντας πως στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι πλέον αδιάφορο αν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, καθώς «σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής», ο Σόιμπλε επιρρίπτει στις «ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας» την ευθύνη για τη διόγκωσή του, καθώς, όπως λέει, «δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».

Σλοβενία: Γιορτή στο «χωριό» της Μελάνια Τραμπ!

Κυριολεκτικά… κάηκε το πελεκούδι στη μικρή και άγνωστη μέχρι προχθές Σέβνιτσα, στη γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ, με την ανάδειξή της σε πρώτη κυρία των ΗΠΑ!
Παρά το γεγονός ότι, όπως λένε οι κάτοικοι της κωμόπολης των 5.000 κατοίκων της κεντρικής Σλοβενίας, η Μελάνια ούτε έζησε πολύ στη Σέβνιτσα ούτε κράτησε επαφή από τότε που έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός, δεδομένων των προοπτικών που φέρνει η μετακόμισή της στον Λευκό Οίκο.

Αύξηση τουρισμού
Πιστεύουν ότι ο νέος τίτλος της συντοπίτισσάς τους θα συμβάλει στην προβολή όχι μόνο της Σλοβενίας αλλά και της ίδιας της μικρής κωμόπολής τους, της Σέβνιτσα.
Ηδη υπάρχει η αίσθηση ότι μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα αυξηθεί ο τουρισμός, ενώ κάποιοι μάλιστα ευελπιστούν ότι θα δημιουργηθούν και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Δύο μαγαζάτορες είναι χαρακτηριστικό ότι ετοίμασαν και «πρωινό Melanija», με γιαούρτι, φράουλες, τυρί μασκαρπόνε και βάση από μπισκότα cookies.

Χάος και βανδαλισμοί από διαδηλωτές

Και εν έτει 2016 η Αμερική απέκτησε… αναρχικούς! Που διαδηλώνουν βίαια, καίνε αμερικανικές σημαίες και σπάνε βιτρίνες καταστημάτων (συνέβη σε φαρμακείο στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας)! Αλλά και αστυνομικούς που απαντούν με χημικά… (επίσης στο Οκλαντ).
Μέχρι και περίστροφα βγήκαν έπειτα από διαδήλωση τη νύχτα της Τετάρτης, στο Σιάτλ, με την πυροσβεστική να ανακοινώνει μέσω twitter ότι περιθάλπει πέντε άτομα που είχαν δεχθεί πυροβολισμούς, εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Επί δύο μερόνυχτα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία εκατοντάδες διαδηλωτές, φοιτητές και μέλη ΜΚΟ στην πλειονότητά τους, αλλά και Μεξικανοί μετανάστες, με πανό όπου αναγραφόταν «δεν είναι ο πρόεδρός μου», συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις, έκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, φώναξαν συνθήματα εναντίον του ρατσισμού, του μισογυνισμού και του νεοεκλεγέντος προέδρου.

Οι διαδηλώσεις δεν οργανώθηκαν στις φτωχογειτονιές ή στις υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά στο Λος Αντζελες, στη Φιλαδέλφεια, στη Βοστόνη, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, στο Σικάγο, στο Οστιν του Τέξας, ασφαλώς στην Ουάσινγκτον, έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου οι διαδηλωτές άναψαν κεριά για να «πενθήσουν», όπως δήλωναν. Αλλά ακόμα και στην εμπορική 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπως και στο κεντρικό Μανχάταν συγκεντρώθηκαν 1.800 διαδηλωτές, με προορισμό μάλιστα όχι κάποιο διοικητικό κέντρο σύμβολο εξουσίας, αλλά τον Πύργο Τραμπ και το πεντάστερο ξενοδοχείο «Trump International Hotel».

Το Politico βλέπει ώθηση της Μ. Λεπέν στη Γαλλία

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ αποτελεί έναν από τους παράγοντες που ενδέχεται να διαδραματίσουν κάποιον ρόλο στην καμπάνια της Μαρίν Λεπέν για να διεκδικήσει τη γαλλική προεδρία.
Η αμφισβήτηση του συστήματος από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου -στρατηγική που αποδείχθηκε ισχυρό όπλο του Τραμπ έναντι της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, την οποία «έσπρωχνε» σύσσωμο το κατεστημένο, όπως σπρώχνει στη Γαλλία τους αντιπάλους της- είναι το σημαντικότερο κοινό στοιχείο των δύο πολιτικών.

Οι δημοσκοπήσεις

Αν και οι δημοσκοπήσεις θεωρούν σίγουρη τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (στον πρώτο γύρο ουδείς αναμένεται να πιάσει το 50%), δεν της δίνουν πιθανότητα να υπερβεί σε αυτόν το 40% έναντι του πιθανότερου αντίπαλου της, υποψήφιου της Κεντροδεξιάς, Αλέν Λεπέν, παρότι βαρύνεται με κατηγορίες διαφθοράς (έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή). Βέβαια, η αμερικανική προεδρική αναμέτρηση απέδειξε τα όρια αξιοπιστίας των προβλέψεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση του Politico, η Λεπέν ξεκινά έχοντας ως βάση την επίδοσή της στις προεδρικές εκλογές του 2012 (6.400.000 ψήφους), αλλά και τα υψηλά ποσοστά της τάξης του 30% στις περιφερειακές αναμετρήσεις. Μπορεί όμως να πάρει σημαντική ώθηση (απρόβλεπτο πόσο μεγάλη) από την προσωπική της δημοτικότητα, που ευνοεί σε μία προεδρική αναμέτρηση, την υψηλή συμμετοχή (αναμένεται και ανατρέπει τα γκάλοπ) και την πιθανή επιλογή να πάρει αποστάσεις από τη ρητορική της αποχώρησης από την ευρωζώνη, καθησυχάζοντας τους ψηφοφόρους.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα