Εκλεισε τον δρόμο σε λεωφορείο με μαθητές (που έπεσε σε χωράφια) και εξαφανίστηκε. Αγιο είχαν παιδιά και γονείς που δεν τραυματίστηκαν
Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος
[email protected]
A γιο είχαν χθες το πρωί οι μαθητές και οι γονείς δημοτικού σχολείου από το χωριό Βαμβακόφυτο των Σερρών, οι οποίοι πήγαιναν εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στις 9 το πρωί στην επαρχιακή οδό Σερρών – Καβάλας.
Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8.40 το πρωί στο 39ο χλμ. της επ. οδ. Σερρών – Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φορτηγό φέρεται ότι μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έκλεισε τον δρόμο του λεωφορείου, με αποτέλεσμα ο οδηγός του, προκειμένου να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση, να το ρίξει στο χωράφι που βρισκόταν στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Αμεσα ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, 15 μαθητές και γονείς, που μεταφέρθηκαν άμεσα στα νοσοκομεία Δράμας, Σερρών και Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, έχουν αρχίσει επισταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού του φορτηγού που φέρεται ότι προκάλεσε το ατύχημα, ο οποίος εξαφανίστηκε από το σημείο.
Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία, κάνουν λόγο για σοκαριστικές εικόνες, καθώς το λεωφορείο σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο. Στην περιοχή την ώρα του συμβάντος δεν έβρεχε.
Στο σημείο έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των μαθητών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα περισσότερα παιδιά βγήκαν από το λεωφορείο μόνα τους και μόνο 2-3 βοήθησαν οι πυροσβέστες για να απεγκλωβιστούν.
Οπως έγινε γνωστό, στο λεωφορείο για τη σχολική εκδρομή επέβαιναν 18 μαθητές, 18 γονείς και τρεις εκπαιδευτικοί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα, με τραύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και κάποιοι για προληπτικούς λόγους προκειμένου να εξεταστούν. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα. Αλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο προπορευόμενο λεωφορείο.
Την προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών και το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να βγει τις ερχόμενες ημέρες.

