Στοιχεία-σοκ! Ο Λεμπιδάκης επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Νέες αποκαλύψεις. Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους δράστες Αδίστακτοι και επικίνδυνοι φαίνεται ότι ήταν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Σύμφωνα με τις συγκλονιστικές περιγραφές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά, οι δράστες είτε θα τον σκότωναν είτε θα τον άφηναν να πεθάνει λόγω βεβαρημένης υγείας! Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι οι απαγωγείς είχαν ενημερώσει με μήνυμά τους την οικογένεια ότι ο επιχειρηματίας είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς τον εισαγγελέα περιέχει σημαντικά στοιχεία για την ημέρα της αρπαγής του Λεμπιδάκη, τα οποία γεννούν νέο κύκλο ερωτημάτων για τις πηγές πληροφόρησης των δραστών. «…Η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς (…) Καταδεικνύεται εκ νέου το οργανωμένο και πλήρως συντονισμένο σχέδιο των δραστών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να διακόψουν την όποια διαπραγμάτευση με την οικογένεια για χρονικό διάστημα 35 ημερών, προκειμένου να ασκήσουν ασφυκτική πίεση στα μέλη αυτής και αδιαφορώντας πλήρως για την όποια επίπτωση θα είχε στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του απαχθέντος η παράταση της κράτησής του» αναφέρεται.

Τα μηνύματα

Ανατριχιαστικά είναι και όσα αναφέρονται στις επαφές των απαγωγέων με την οικογένεια κατά το εξάμηνο της ομηρίας. Στις 30 Μαρτίου έγινε η απαγωγή, στις 2 Απριλίου εστάλη το πρώτο μήνυμα και στις 28 Σεπτεμβρίου το τελευταίο. Επειτα από κάθε sms, η οικογένεια ζούσε μια «κόλαση» και εκλιπαρούσε για τον άνθρωπό της τους απαγωγείς, που επιχειρούσαν να εξοντώσουν ψυχολογικά τους συγγενείς του 53χρονου με απειλές όπως «θα σας στείλουμε το δάκτυλό του» ή «θα σας τον στείλουμε νεκρό»!

Μάλιστα, φέρεται ότι είχε προσπαθήσει και ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του. Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου οι δράστες ενημέρωσαν την οικογένεια ότι μόνο σε περίπτωση συμφωνίας θα αποστείλουν νέα απόδειξη ζωής σε μορφή βίντεο, στην οποία θα φαίνεται η άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Λεμπιδάκης.

Ασύλληπτοι

Την ίδια στιγμή, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να οδηγηθούν όλοι οι δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα ονόματα κάποιων από τους εγκεφάλους είναι «βαριά». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις κουκουλοφόροι που άρπαξαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν είναι ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες, που οι περισσότεροι φαίνεται ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή.

Αλλά και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν αναγνώρισε κάποιον μεταξύ των ήδη συλληφθέντων από τη χροιά της φωνής ή τη σωματοδομή του ως έναν από αυτούς που τον απήγαγαν στις 30 Μαρτίου μέσα από το αυτοκίνητό του.

Ετσι, τόσο οι ντόπιοι αστυνομικοί όσο και οι συνάδελφοί τους της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν το ενδεχόμενο οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και εκείνοι που τελικά τον απήγαγαν να είχαν μεταβεί στην Κρήτη από την Αθήνα και να πρόκειται για κακοποιούς που έχουν την τεχνογνωσία για να στήσουν μια απαγωγή και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων

«Λυπάται» ο πατέρας της 16χρονης, αλλά χρωστούσε 1.500.000 €

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στα χέρια των απαγωγέων αποκαλύπτονται μέσα από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Φως στις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε ο επιχειρηματίας στη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων έριξε με την κατάθεσή του ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος φέρεται ότι ήταν πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι δεν ζήτησε χρήματα και πως «αναγκάστηκε» να κάνει ό,τι έκανε.

Μεταξύ άλλων, περιγράφει τη μεταφορά του Λεμπιδάκη στη μάντρα: «Του Λεμπιδάκη του φορούσαν μια μάσκα ύπνου για να μη βλέπει. Είχαμε συμφωνήσει να τον βάλουμε στη σοφίτα που υπάρχει στο πάνω μέρος του γραφείου μου. Τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο, τον έβαλαν να κάνει μπάνιο στο σπίτι κάτω από τη σοφίτα, του έδωσα εγώ κάποια ρούχα δικά μου να φορέσει και μετά τον πήγαμε στη σοφίτα… Στη σοφίτα τον έδεσαν με μια αλυσίδα στο πόδι, η οποία κατέληγε στο καλοριφέρ. Στο παράθυρο που υπήρχε εκεί βάλαμε εσωτερικά εφημερίδες για να μη βλέπει έξω και από την εξωτερική μερικά χαρτόνια».

Οπως λέει ο ίδιος, πήγαινε κάποιες φορές και μιλούσε με τον Λεμπιδάκη έξω από την πόρτα, χωρίς εκείνος να τον βλέπει. Αναφέρει ότι τον έλυναν κάθε μέρα για κάποια ώρα από την αλυσίδα και τον άφηναν να κάνει γυμναστική και να κινείται στο δωμάτιο.

Στο μεταξύ, ο 60χρονος μεσίτης και πατέρας της 16χρονης που εμπλέκεται στην υπόθεση της απαγωγής φέρεται ότι υποστήριξε στις αστυνομικές Αρχές πως βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και χρωστούσε περίπου 1.500.000 ευρώ. Η ανήλικη κόρη του έκανε ό,τι της ζήτησε ο ίδιος και λυπάται βαθιά που την ενέπλεξε στην υπόθεση, φέρεται ότι ανέφερε στην κατάθεσή του ο 60χρονος.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα