Η έξοδος των Θεσσαλονικέων κορυφώνεται από το πρωί της Κυριακής (26/7), με την κίνηση στις βασικές οδικές αρτηρίες και τις εξόδους της πόλης να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς χιλιάδες πολίτες αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.
Στα διόδια των Μαλγάρων έχουν ήδη σχηματιστεί μεγάλες ουρές οχημάτων, με τους οδηγούς να κινούνται με ρυθμούς «σταμάτα-ξεκίνα» από τις 10:00 και τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τα 15 λεπτά.
Ανάμεσα στους εκδρομείς βρίσκονται τόσο όσοι επιλέγουν τις κοντινές παραλίες για μονοήμερη εξόρμηση όσο και αδειούχοι που αναχωρούν για δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και το Ιόνιο.
Αυξημένος είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος και στις υπόλοιπες εξόδους της Θεσσαλονίκης, με προβλήματα να καταγράφονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, καθώς και στα διόδια της Ανάληψης, στο ρεύμα προς Καβάλα.
