Η εγκατάλειψη τεσσάρων παιδιών δεν ήταν η μόνη

Πολλά περιστατικά στην ΚαλαμάταΣε καλή κατάσταση, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική, είναι τα τέσσερα παιδιά που το πρωί της Πέμπτης εγκαταλείφθηκαν από την ίδια τη μητέρα τους έξω από τα γραφεία της Εισαγγελίας Καλαμάτας.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η οποία επισκέφθηκε τα παιδιά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου φιλοξενούνται προσωρινά, οι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας της περιφέρειας βρίσκονται στο πλευρό τους προκειμένου να μπορέσουν και πάλι να επαναφέρουν την κανονικότητα στη ζωή τους.

«Είναι ήρεμα»

«Σε γενικές γραμμές είναι ήρεμα και ύστερα από έναν παιδιατρικό έλεγχο που έγινε είναι και καλά στην υγεία τους. Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι κάνουν όλα αυτά που πρέπει, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά.

Την τελική απόφαση για το πού θα καταλήξουν θα την πάρει ο εισαγγελέας».
Πάντως, δεν είναι το πρώτο περιστατικό εγκατάλειψης που παρατηρείται στην περιοχή. Οπως υποστηρίζει η κυρία Νικολάκου, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα συμβάντα εγκατάλειψης ανηλίκων από τους ίδιους τους γονείς τους: «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός και, δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο που αντιμετωπίζουμε. Εχουμε κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό στον Βόλο, όπου μια 30χρονη μητέρα ζήτησε να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, επειδή δεν μπορούσε να τα συντηρήσει.

Κέλλυ Φαναριώτη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα