ΥΕΘΑ Λιβάνου: Ηρθα εδώ για να υποστηρίξω τον Ελληνικό Στρατό!

Ισχυρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας του Λιβάνου, ζητώντας μάλιστα την απελευθέρωση των δύο «απαχθέντων», όπως τους χαρακτήρισε, Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς Ερντογάν.Ο Γιακούμπ Σαράφ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, χθες στο Πεντάγωνο έκανε λόγο για «επιθετικές και πολεμικές ενέργειες» της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, που -όπως είπε- δεν συμβάλλουν στην προώθηση της ειρήνης ούτε της επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων. Τόνισε, δε, με έμφαση: «Καλώ τους Τούρκους και την τουρκική κυβέρνηση να στείλει ένα θετικό σημάδι απελευθερώνοντας τους απαχθέντες στρατιωτικούς».

Τη λέξη «απαγωγή» μάλιστα ο υπουργός Αμυνας του Λιβάνου τη χρησιμοποίησε επανειλημμένα. «Εχω έρθει εδώ για να δηλώσω μια ξεκάθαρη θέση: Να υποστηρίξω τον Ελληνικό Στρατό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επιστροφή και την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού, που απήχθησαν από τον τουρκικό στρατό.

Αυτός δεν είναι ο ορθός τρόπος ειρηνικής αντιμετώπισης διμερών θεμάτων και επίλυσης αντιπαραθέσεων. Οι στρατιωτικοί αυτοί εκτελούσαν την αποστολή τους, την περιπολία για την προστασία των συνόρων, συνεπώς αυτού του είδους η επιθετική, εχθρική ενέργεια δεν βοηθά ούτε την ανάπτυξη της ειρήνης ούτε την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων» τόνισε ο υπουργός Αμυνας του Λιβάνου, ευχαριστώντας παράλληλα τον Πάνο Καμμένο «για τη θερμή υποδοχή και την προσπάθεια που έχει καταβάλει για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα