Nέος Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη

Με θητεία στην Ουκρανία και γνώστης ελληνικών ο Γκρ. ΦλέγκερO Γκρέγκορι Φλέγκερ είναι ο νέος πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού προξενείου.

Ο κ. Φλέγκερ, ο οποίος διαδέχεται στη θέση αυτή τη Ρεμπέκα Φονγκ, πριν από την τοποθέτησή του στη Θεσσαλονίκη υπηρέτησε ως διευθυντής στο γραφείο για θέματα των χωρών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό τις κυβερνήσεις Ομπάμα και Τραμπ. 

Από το ξεκίνημά του στο υπουργείο Εξωτερικών, το 2006, έχει υπηρετήσει στην Ντουσαμπέ (Τατζικιστάν), στη Σανγκάη (Κίνα), στην Υπηρεσία για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία, καθώς και στο Κίεβο (Ουκρανία). Προτού ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα, είχε υπηρετήσει στο Ειρηνευτικό Σώμα στη Ρωσία (2000-2002).

Ο κ. Φλέγκερ μιλά ελληνικά και ρωσικά, και έχει μελετήσει την ουκρανική και την κινεζική γλώσσα. Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας και Πολιτικών Μελετών από το Πανεπιστήμιο Rice, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Ρωσικές και τις Μετασοβιετικές Σπουδές από το London School of Economics. Κατάγεται από την Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ και έχει μια κόρη. Ο νέος Αμερικανός πρόξενος θα κάνει ουσιαστικά το επίσημο ντεμπούτο του στη Θεσσαλονίκη στην 83η ΔΕΘ, που έχει φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα για τις ΗΠΑ, καθώς είναι η τιμώμενη χώρα στη διοργάνωση.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα καλωσόρισε ήδη, μέσω twitter, τον κ. Φλέγκερ και του ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα