Aφήνουν στους δρόμους τους φοιτητές της Χίου!

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Διοίκησης που εδρεύει στη Χίο, καθώς αρνητικές εξελίξεις προκαλούν φόβους για το μέλλον της.Αυτό που εκτόξευσε στα ύψη τις ανησυχίες των φοιτητών είναι η αποχώρηση της σχολής από δύο ενοικιαζόμενα κτίρια! Ηδη μπήκε ενοικιαστήριο στο κτίριο του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη & Βενιζέλου, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στο κτίριο της οδού Ασωμάτων, που στεγάζει το τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης. Ουδείς βεβαίως γνωρίζει πού θα μετεγκατασταθούν οι φοιτητές και οι υπηρεσίες του μεταπτυχιακού προγράμματος, αλλά και του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης, το οποίο μάλιστα είναι και πολυπληθές (ανέρχονται σε 500 οι φοιτητές του που διαμένουν στο νησί).

«Οπως καταλαβαίνετε, θίγεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολής, καθώς τα κτίρια αυτά αποτελούν ζωτικής σημασίας υποδομές. Οι φοιτητές μένουν στον δρόμο και τίθεται σε αμφισβήτηση η παρουσία του πανεπιστημίου στη Χίο» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου Περικλής Λουκάς. Εκεί εστιάζεται και ο μεγάλος φόβος, ότι δηλαδή η κτιριακή συρρίκνωση της Σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι μόνο η αρχή και ότι στην κατάληξη αυτή θα βρεθεί εκτός νησιού ή ίσως και να καταργηθεί! Αλλωστε η μνημονιακή λογική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορεί να φτάσει παντού. Γι’ αυτό ο κ. Λουκάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κοινωνία της Χίου, ζητεί συνεργασία, άμεση στήριξη του πανεπιστημίου και επίλυση του κτιριακού προβλήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμά ότι πρέπει να εξεταστεί η αξιοποίηση χώρων του δήμου ή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πάντως, ο υπεύθυνος της φοιτητικής παράταξης επισημαίνει ότι οι περικοπές ύψους 30% στην παιδεία έχουν ήδη διαμορφώσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον. «Βιώνουμε παντού το ψαλίδισμα δαπανών, μέχρι και στην ποιότητα του φαγητού μας στη λέσχη, αλλά και στη στέγασή μας στη φοιτητική εστία» μας λέει χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα