Όλοι εναντίον του Μπακογιάννη! Χάος χωρίς προηγούμενο με τον Μεγάλο Περίπατο

Σφοδρές αντιδράσεις σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο για το κυκλοφοριακό χάος που προκαλεί ο «Μεγάλος Περίπατος»

Πολλές ήταν οι αρνητικές αντιδράσεις τόσο από απλούς πολίτες όσο και από την αντιπολίτευση, στελέχη της Ν.Δ., βουλευτές και ΜΜΕ για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, που προκάλεσε και χθες κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης, όπως την πρώτη μέρα δοκιμής του. Ταλαιπωρία περίμενε και χθες τους οδηγούς που ήθελαν να κινηθούν στο κέντρο, καθώς για δεύτερη μέρα ίσχυαν οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του «μεγαλόπνοου» σχεδίου.

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα οι οδηγοί έπρεπε να δείχνουν ιώβεια υπομονή και να ιδρώνουν πίσω από το τιμόνι εξαιτίας και της ζέστης, καθώς από το βράδυ της Κυριακής περιορίστηκαν οι λωρίδες κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστημίου, με συνέπεια να δημιουργούνται τεράστιες ουρές και να σημειώνονται πρωτοφανείς καθυστερήσεις. Χθες η κατάσταση ήταν ίδια και απαράλλαχτη και, όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν «εκρήξεις», έντονες αντιδράσεις και μπόλικη αγανάκτηση για τον λόγο που προκαλεί το κομφούζιο, τον «Μεγάλο Περίπατο».

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα δεν έσωσε ούτε η κίνηση του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του «Χρήσιμες οδηγίες για όσους μετακινούνται με Ι.Χ.», υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγήν της ταλαιπωρίας. Τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Μεγάλος Περίπατος» την πρώτη μέρα εφαρμογής του απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο, με τον Κώστα Μπακογιάννη να αναγνωρίζει πως η κατάσταση δεν ήταν ευχάριστη και να σημειώνει απλά πως ο δήμος… ακούει την κριτική που δέχεται!

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου και βουλευτής Ν.Δ. Αγγελος Συρίγος εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά το σχέδιο του «Μεγάλου Περιπάτου». «Να δούμε αν πραγματικά είναι αυτό που χρειάζεται η Αθήνα. Ας περιμένουμε μερικές εβδομάδες να δούμε πώς θα λειτουργήσει το σύστημα», είπε, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε: «Χωρίς να είμαι ειδικός, θα έλεγα ότι το καλύτερο θα είναι να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα, αφού δώσουμε ένα μικρό χρονικό περιθώριο σε αυτή την πρωτοβουλία. Δεν ξέρω αν αυτό το μοντέλο θα το εξάρουμε σε λίγο καιρό και θα λέμε “τι καταπληκτικό που είναι”. Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι υπάρχουν μεγάλη ταλαιπωρία και μεγάλη φασαρία και, γενικότερα, γκρίνια».

Ωστόσο χθες η ταλαιπωρία επιδεινώθηκε και λόγω της πορείας διαμαρτυρίας σωματείων εργαζομένων στη δημόσια υγεία, που ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη με τελικό προορισμό το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. Περνώντας από την Πανεπιστημίου, κατέβηκαν στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα