SOS από το «Σωτηρία»! Φόβοι για επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ

Δραματική έκκληση απευθύνει ο υπεύθυνος βάρδιας ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία Κώστας Ποντίκης, προειδοποιώντας ότι ίσως έρθει η στιγμή που θα διαλέγουμε ασθενείς που θα νοσηλευτούν στις εντατικές, καθώς οι διασωληνωμένοι αυξάνονται καθημερινά, το Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τεράστια πίεση και είναι ορατό το εφιαλτικό σενάριο να χρειαστεί οι γιατροί να ασκήσουν εντατική θεραπεία έξω από τις ΜΕΘ!

Ο κ. Ποντίκης μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο λόγω του κορονοϊού, τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται πολύ κοντά στην πληρότητα των κλινών.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι στις ΜΕΘ δεν έχουν φτάσει σε επιλογή ασθενών, αλλά δυστυχώς αυτό το σενάριο είναι στα ενδεχόμενα που μπορεί να συμβούν.

«Το νοσοκομείο δέχεται ένα σταθερό φορτίο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Παρακολουθούμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν και δεν ξέρουμε αν αυτή η σταθερότητα θα διατηρηθεί. Ελπίζουμε να διατηρηθεί. Τις τελευταίες ημέρες δουλεύουμε πολύ κοντά στην πληρότητα» είπε ο εντατικολόγος.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ποντίκη, το χειρότερο σενάριο θα ήταν να χρειαστεί οι γιατροί να ασκήσουν εντατική θεραπεία έξω από τον χώρο της εντατικής θεραπείας, γεγονός που θα δυσχεράνει σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα να κάνουν σε ικανοποιητικό βαθμό όσα προβλέπονται για τη φροντίδα των ασθενών.

«Σε μια βαριά επιδημία, ακόμη και πολύ καλύτερα συστήματα υγείας από εμάς δεν τα έβγαλαν πέρα. Το θέμα παίζεται στην πρόληψη. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέγουμε ασθενείς, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο, το οποίο ελπίζουμε να μη γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Μόλις την Κυριακή η χώρα μας κατέγραψε ακόμη δύο αρνητικά ρεκόρ, καθώς μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 35 θάνατοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα 228 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη, οι 57 (25%) είναι γυναίκες και το 88,2%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ 323 ασθενείς έχουν εξέλθει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα