Θύελλα για τη θεραπεία του Ιερωνύμου – Fake news, λέει η Αρχιεπισκοπή

Οργή λαού… στα social media! Κοτανίδου «αδειάζει» Παγώνη

Στα «χαρακώματα» έχει στείλει το φάρμακο μπαμλανιβιμάμπη (bamlanivimab) για τον κορονοϊό επιστήμονες, κλήρο και Ελληνες πολίτες, μετά την είδηση ότι οι ελληνικές Αρχές έσπευσαν να το προμηθευτούν άμεσα από την Αμερική για να χορηγηθεί μετά τον Ντόναλντ Τραμπ και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, που νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό!

Η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές (και τις ελληνικές) Αρχές, υπάρχει προς το παρόν σε μικρή διαθεσιμότητα μόνο στην Αμερική και ήδη έχει χορηγηθεί κατόπιν παραγγελίας σε VIP ασθενείς, όπως ο Τραμπ.

Έτσι, οι πληροφορίες που υπήρχαν αρχικά για χορήγησή του στον Αρχιεπίσκοπο και η επιβεβαίωση που ήρθε προχθές διά στόματος της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη, ότι όντως χορηγείται στον κ. Ιερώνυμο, είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι κυρίως μέσω των social media έκαναν λόγο για «βασιλιάδες και δούλους», «φτωχούς και πλούσιους», «το φάρμακο στους λίγους και οι υπόλοιποι στην τύχη τους», «προύχοντες και πληβείους».

Προχθές το πρωί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι ο μακαριότατος λαμβάνει τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που χορηγήθηκε στον Τραμπ. Αναμενόμενο ήταν, λοιπόν, αυτό να προκαλέσει σύγχυση και αναστάτωση, με τα επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι εκατοντάδες.

Ωστόσο, μετά τον σάλο που ξέσπασε, άμεση ήταν η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής, καθώς ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Χάρης Κονιδάρης υπογράμμισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «στον Αρχιεπίσκοπο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό», κάνοντας σαφές ότι εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από Covid-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών.

Συμπλήρωσε, εξάλλου, ότι και ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει «εξειδικευμένης» ή «προνομιακής» μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Κάνει λόγο, επίσης, για ελεύθερους σκοπευτές που στοχοποιούν τον Αρχιεπίσκοπο και το ράσο γενικότερα. Ακόμη, με σκληρή γλώσσα, φωτογραφίζοντας ενδεχομένως την κυρία Παγώνη, επισημαίνει ότι «επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλό είναι να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους. Γιατί, το μόνο που “πετυχαίνουν”, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκτρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνο ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Ελληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας».

Παράλληλα, χθες, και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλεύεται ο μακαριότατος, Αναστασία Κοτανίδου βγήκε να «αδειάσει» την κυρία Παγώνη, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική», ενώ επισήμανε ότι «τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα ακολουθήθηκαν και στους Αρχιεπισκόπους Ιερώνυμο και Αναστάσιο».

Από την πλευρά του, άλλωστε, και ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, μιλώντας για τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος, τόνισε πως οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί και ξεκαθάρισε πως «όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι».

Ο σάλος όμως που έχει προκύψει έπειτα από όλο αυτό το αλαλούμ είναι τεράστιος! Ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι τα ψέματα; Είχε κάποιον λόγο η κυρία Παγώνη να δημιουργήσει ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα; Γιατί εξελίσσεται ένα άγριο παρασκήνιο με τη νοσηλεία του Ιερωνύμου;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα