Γκρεμίζουν τοίχους στο ΑΧΕΠΑ για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες

Μια θλιβερή πρωτιά κατέχει το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που έχει καταγράψει τα περισσότερα θύματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα!

Έχουν αφήσει, έως τώρα, την τελευταία τους πνοή μέσα στο ΑΧΕΠΑ 185 συνάνθρωποί μας, ενώ ακολουθούν στη «μαύρη λίστα» το «Σωτηρία» της Αθήνας με 126 νεκρούς και το Νοσοκομείο Σερρών με 92 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Στην πρώτη δεκάδα είναι το «Ιπποκράτειο» και το «Παπαγεωργίου», αλλά είναι γεγονός ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας είναι αυτά που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος κατά τη διάρκεια του δεύτερου, θανατηφόρου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, που χτύπησε τη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο ΑΧΕΠΑ πάντως αλλάζουν κι άλλους χώρους, μετά τις μετακινήσεις προσωπικού και κλινικών.

Στην κεντρική είσοδο, στο Γραφείο Κίνησης, ανοίγουν πόρτες και γκρεμίζουν τοίχους, ώστε να διαμορφωθούν αίθουσες ή θάλαμοι για ανάγκες γιατρών, νοσηλευτών ή και ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ανακαίνιση» κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν περισσότερες ανάγκες… προσεχώς.

Σε ερώτηση προς παράγοντες του νοσοκομείου, αλλά και συνδικαλιστές εργαζόμενους για το πώς θα χρησιμοποιηθούν άμεσα αυτοί οι χώροι άφησαν να εννοηθεί ότι προετοιμάζονται για το… τρίτο κύμα. Να θυμίσουμε ότι έχουν αλλάξει πολλά, και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, με κλινικές που έχουν «καταργηθεί», όπως η ΩΡΛ, με προσωπικό που έχει στελεχώσει άλλα νοσοκομεία, όπως το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ και οι διακομιδές των ασθενών covid-19 γίνονται από την πίσω πλευρά του ΑΧΕΠΑ, η οποία είναι σαφώς μεγαλύτερη και χωράει περισσότερα ασθενοφόρα.

Οι διαμορφώσεις χώρων για υποδοχή ασθενών του τρίτου κύματος κορονοϊού μπορεί να τρομάζει, αλλά είναι η πραγματικότητα και υπάρχει σχετική εντολή για άμεσες αλλαγές χώρων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα