Δεύτερη δόση εμβολίου για Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

Άρχισε χθες η χορήγηση της δεύτερης δόσης των εμβολίων της Pfizer/BioNtech κατά του κορονοϊού, δύο ημέρες μετά την έναρξη των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό. Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο Νοσοκομείο «Αττικόν», στις 8.30 το πρωί, όπως και την πρώτη φορά, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τον «εξαφανισμένο» από τα ΜΜΕ Σωτήρη Τσιόδρα. Μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

«Παραπάνω από 80.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος όσων εμβολιάστηκαν σε πρώτη φάση – εγώ ο ίδιος εμβολιάστηκα σήμερα (σ.σ.: χθες) το πρωί. Μπορώ να σας πω ότι τελείωσα ανώδυνα και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Η Σακελλαροπούλου

Σειρά πήρε, στις 10 το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ακολούθησε ύστερα από μισή ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Και οι δύο εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Από την πλευρά της Εκκλησίας, εμβολιάστηκε με τη δεύτερη δόση ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Κατά την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, το Σάββατο, είχαν κλείσει ραντεβού 3.777 ηλικιωμένοι. Δεν προσήλθαν 733, ίσως λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών. Στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των ιατρικών συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα