Μνημείο αλαζονείας η (γεμάτη απειλές) απολογία του Λιγνάδη!

Ολονύχτιο θρίλερ για να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί

Σε θρίλερ εξελισσόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μετά την πολύωρη απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και την εξέταση των μαρτύρων που είχε προτείνει, αναμενόταν από τους δικαστικούς λειτουργούς να ανακοινώσουν την προφυλάκισή του ή μη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Προτού αρχίσει η απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση μέσω του πολυσέλιδου απολογητικού υπομνήματος που υπέβαλε στη 19η τακτική ανακρίτρια, με το οποίο εξαπολύει πυρά με πολλούς αποδέκτες.

Σε αυτό χαρακτηρίζει «κατασκευασμένη» την κατηγορία σε βάρος του, αποκαλεί «αδίστακτους» και «ανήθικους» τους καταγγέλλοντες και υποστηρίζει ότι ο στόχος ήταν η «ηθική μου εξόντωση».

Ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή αρχίζει να εκθέτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του με τη δήλωση «είμαι αθώος» και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

«Με φθονούν και θέλουν να με καταστρέψουν»

Πίσω από τη φερόμενη «δολοπλοκία» ο Δημήτρης Λιγνάδης θεωρεί ότι κρύβεται ένας και μόνο στόχος, η «καταστροφή» του, και όλα αυτά επειδή δεν τους έπαιρνε στα έργα που ανέβαζε… Στο υπόμνημά του προς την ανακρίτρια υποστηρίζει: «Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ως ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ αυτών για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις τις οποίες σκηνοθετούσα και κορυφώθηκε την ημέρα που, εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής μου ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή επελέγην ως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας».

«Βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους μηνυτές»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει ότι «άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες… χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μία στοιχειώδη αξιοπιστία».

Στη συνέχεια επιχειρεί να αποδομήσει όσα έχουν εξιστορήσει στις Αρχές τα δύο πρόσωπα που τον μήνυσαν. Για τον δεύτερο μηνυτή, τον Αιγύπτιο Αλί, ο οποίος είναι σήμερα 25 χρονών και έχει καταγγείλει τον βιασμό του από τον ηθοποιό στην ηλικία των 14 ετών, ο κατηγορούμενος αναφέρει: «Γνώρισα τον μηνυτή Ali E. όταν εκείνος με αναζήτησε στο facebook, προκειμένου να τον βοηθήσω καλλιτεχνικά, αφού έμαθε για τη γνωριμία μου με τον εξάδελφό του, τον οποίο γνωρίζω από το γήπεδο πέντε επί πέντε που βρίσκεται κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, όπου πηγαίνουμε και παίζουμε ποδόσφαιρο».

Ο σκηνοθέτης αμφισβητεί όσα έχει καταγγείλει ο νεαρός, υποστηρίζοντας ότι την περίοδο που έχει καταγγείλει ότι τον βίασε στο σπίτι του, κατά το χρονικό διάστημα από 3 ως 9 Αυγούστου 2010, εκείνος βρισκόταν μαζί με τον σκηνοθέτη Ι.Π. στην Αίγυπτο, πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στον Νείλο.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα «λόγω της θεατρικής παράστασης “Πλούτος” του Αριστοφάνη, η οποία θα ανέβαινε στην Επίδαυρο στις 13 και 14 Αυγούστου 2010 και θα συνεχίζαμε περιοδεία στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Πάτρα και τη Νεμέα μέχρι και τις 18 Αυγούστου, όπως και έγινε και τούτο άλλωστε αποδεικνύεται από το προσκομιζόμενο πρόγραμμα περιοδείας της ως άνω παράστασης, αφιέρωνα όλο μου τον χρόνο σε πρόβες στην Επίδαυρο, καθώς οι αυξημένες ανάγκες του πρωταγωνιστικού μου ρόλου ως Πλούτου το επέβαλλαν» τονίζει και προσθέτει: «Ο μηνυτής, αναφερόμενος στον υποτιθέμενο βιασμό του από εμένα τον Αύγουστο του 2010, ισχυρίζεται ότι αυτός δήθεν έλαβε χώρα κατά την επιστροφή του αρχές Αυγούστου στην Ελλάδα από την Αίγυπτο, όπου είχε πάει με τους γονείς του τον Ιούνιο του 2010 για θερινές διακοπές, τις οποίες, σύμφωνα με εκείνον, διέκοψε για να επιστρέψει μόνος του στην Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου».

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Αλί ότι, όταν τον μετέφερε στο σπίτι του, ασέλγησε σε βάρος του, επισημαίνει: «Ο μηνυτής συνεχίζοντας τα ψεύδη αναφέρει ότι, αφού τον μετέφερα σπίτι του, δήθεν άρχισα να τον χαϊδεύω στα γεννητικά του όργανα και ενώ τον χάιδευα, ξεκούμπωσα το παντελόνι μου και άρχισα να αυνανίζομαι, προκαλώντας του μούδιασμα, ντροπή και δυσαρέσκεια και αυτός έτρεξε στο μπάνιο. Εάν όντως είχε συμβεί κάτι τέτοιο… τότε αυτός δεν θα ερχόταν στο σπίτι μου και μάλιστα μετά από μια δυο μέρες από το περιστατικό όπως ο ίδιος αναφέρει, το οποίο μάλιστα του προκάλεσε τόσο δυσάρεστα συναισθήματα».

Για όλα φταίει το ΣΕΗ και ο «μέτριος» Μπιμπίλας!

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Εθνικού Θεάτρου επιτίθεται στη συνέχεια στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο θεωρεί ότι βρίσκεται πίσω από την κατασκευασμένη -κατά τον ισχυρισμό του- κατηγορία. «Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτού και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα