Το «παραμύθι» για το Μεταναστευτικό! Ψεύτικα στοιχεία δίνουν στη Βουλή

Αλαλούμ στην κυβέρνηση και στον Δήμο Αθηναίων!

Από τον Γιάννη Παγώνη

Η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την μπάλα στο λαθρομεταναστευτικό, κάτι που προκύπτει και από τα στοιχεία που η ίδια δίνει. Σκοπός της είναι να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που όλοι οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, βιώνουν, αλλά ταυτόχρονα είναι και ασυνεπής με τα στοιχεία που δίνει. Δεν αντιμετωπίζει το λαθρομεταναστευτικό, αλλά «διαχειρίζεται» το πρόβλημα με συνεχείς μετακινήσεις πληθυσμών από μέρος σε μέρος και από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Κατά τα λοιπά, όλοι εδώ μένουν.

Ο Νότης Μηταράκης απάντησε στις 5 Μαρτίου 2021 στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «Αποτύπωση της συνολικής κατάστασης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην περιφέρεια Α΄ Αθηνών».

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο κ. Μηταράκης είχε απαντήσει στην ερώτηση του Άγγελου Συρίγου «Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης Εκτακτης Ανάγκης για την Ενταξη και τη Στέγαση – ESTIA στον Δήμο Αθηναίων».

Θα αντιπαραβάλλουμε τα στοιχεία των δύο απαντήσεων. Μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις μόνο για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με την απάντηση στον Άγγελο Συρίγο για το πρόγραμμα «ESTIA», τα διαμερίσματα του προγράμματος ανέρχονταν σε 1.622 και οι ωφελούμενοι σε 7.450, καθώς και τα κτίρια τέσσερα και οι ωφελούμενοι 184. Σύνολο, 7.634 ωφελούμενοι. Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν σε πέντε.

Σύμφωνα με την απάντηση στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τα διαμερίσματα και κτίρια του προγράμματος ανέρχονταν σε 1.509 και οι ωφελούμενοι σε 7.130… Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν επίσης σε πέντε.

Οι απαντήσεις, με τη χρονική απόσταση που έχουν, δείχνουν μείωση τόσο των διαμερισμάτων του «ESTIA» όσο και των ωφελουμένων. Όμως η διατυπωμένη πρόθεση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει λόγο για αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ESTIA» από 25.000 σε 40.000 μέσα στο 2021, με βαρύτητα, φυσικά, στην Αθήνα. Προς αυτή την κατεύθυνση έδωσε τέλος και στο πρόγραμμα στέγασης σε ξενοδοχεία «Filoxenia».

Ας πάμε στο πρόγραμμα «HELIOS» (αναγνωρισμένοι «πρόσφυγες»). Σύμφωνα με την απάντηση στον κ. Συρίγο, τα διαμερίσματα ανέρχονταν σε 1.018 και οι ωφελούμενοι σε 2.479. Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν σε τρεις.

Τα αντίστοιχα στοιχεία που δόθηκαν στον κ. Μπογδάνο: Τα διαμερίσματα ανέρχονταν σε 805 και οι ωφελούμενοι σε 4.381 (στοιχεία με ημερομηνία 29/1/2021). Αύξηση κατά 76,7% των ωφελουμένων, με αντίστοιχη μείωση των διαμερισμάτων! Μαγικό! Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν σε έξι.

Φυσικά, η πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της Αθήνας είναι εντελώς διαφορετική. Οι «μουσαφιραίοι» έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, «πνίγοντας» τις γειτονιές.

Όσο για τις περιοχές που αναφέρονται στην απάντηση, είναι οι γνωστές που έχουν ήδη καταστραφεί από τον εποικισμό. Παρά ταύτα, αποτυπώνεται επισήμως ακόμα μία φορά τι σημαίνει «Δήμος Αθηναίων» για την Πολιτεία. Πολύ πολύ συγκεκριμένες περιοχές! Αυτές πρέπει να φάνε την μπίχλα και σε αυτές πρέπει να παιχτεί η… οπερέτα της «ενσωμάτωσης». Η κυβέρνηση εννοεί μάλλον τη δική μας ενσωμάτωση. Των Ελλήνων!

Όσον αφορά τον Ελαιώνα τώρα, τα στοιχεία που δόθηκαν στον κ. Συρίγο (με ημερομηνία καταγραφής 24/9/2020) αναφέρουν 2.448 διαμένοντες. Τα αντίστοιχα στον κ. Μπογδάνο (5/3/2021) δείχνουν 2.194 διαμένοντες.

Για το «Curing the Limbo» (πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων), στην απάντηση στον κ. Συρίγο (14/10/2020) αναφέρονται 334 ωφελούμενοι (Σεπτέμβριος 2020), ενώ στην απάντηση στον κ. Μπογδάνο δεν δόθηκαν αντίστοιχα στοιχεία. Ο αριθμός των ασυνόδευτων που φιλοξενούνται σε αντίστοιχες δομές είναι 687.

Ερχόμαστε τώρα στον αριθμό αυτών (πολίτες τρίτων χωρών) με άδειες διαμονής, με άδειες διαμονής προς ανανέωση και με εκκρεμή αιτήματα χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής με ημερομηνία 2/2/2021 και συμπεριλαμβάνονται στην απάντηση στον κ. Μπογδάνο. Στην πρώτη κατηγορία αυτοί ανέρχονται σε 85.588 άτομα, στη δεύτερη κατηγορία σε περίπου 10.000 άτομα και στην τρίτη κατηγορία σε 7.387. Σύνολο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Μετανάστευσης, 102.975. Ωραίο ανέκδοτο! Ξέρετε και άλλα;

ΥΓ.: Εκατόν ογδόντα οκτώ διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA» (21,3% του συνόλου αυτών του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και 11,6% του συνόλου του Δήμου Αθηναίων) με 903 «μουσαφιραίους» (21,5% του συνόλου αυτών του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και 12,1% του συνόλου του Δήμου Αθηναίων) βρίσκονται γύρω από την πλατεία Βικτωρίας.

Από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA» στον Δήμο Αθηναίων, περίπου το 54% βρίσκεται στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα και από τους ωφελούμενους «μουσαφιραίους» στον Δήμο Αθηναίων περίπου το 56% βρίσκεται στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα