Απαγορεύουν τη μουσική στην εστίαση – Υποχρεωτικά τα sms στο 13033 μέχρι τις 15 Μαΐου

Ελεύθερες από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου και παρά το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, τελικά τα sms στο 13033 για τη μετακίνηση των πολιτών παραμένουν… αμετακίνητα! Αντιθέτως, από σήμερα απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην καταργηθούν τα sms στο 13033, κι έτσι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, που ανοίγει η εστίαση -αλλά χωρίς μουσική-, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Μάλιστα, το 13033 θα συνεχίσει να δέχεται μηνύματα από τους πολίτες ως τις 15 Μαΐου και θα καταργηθεί με το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων εκτός νομού.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες: αποστάσεις, διπλή μάσκα, περιφορά του Επιταφίου γύρω από τον ναό. Την Κυριακή του Πάσχα μπορούν να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών με κωδικό 6 στο 13033, ως εννέα άτομα για εσωτερικό χώρο και ως 12 για εξωτερικό χώρο.

Οι ώρες των λειτουργιών:

  • Μεγάλη Πέμπτη: 17.30
  • Μεγάλη Παρασκευή: 18.00
  • Μεγάλο Σάββατο: 21.00
  • Κυριακή του Πάσχα: 18.30

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθημένους. Στα καταστήματα αυτά δεν επιτρέπεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της λειτουργίας τους.

Από τη Δευτέρα, για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6. Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 τη νύχτα. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και οι οποίοι αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τους εργαζομένους σε αυτά.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ιάσμου Ροδόπης. Από την άλλη, μετακινούνται στο «κόκκινο» οι Π.Ε. Ζακύνθου, Αργολίδας, Κω, αλλά και οι Δήμοι Πύδνας Πιερίας, Γρεβενών, Καρδίτσας, Σπετσών και Κύθνου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα