Ξεκαθάρισμα «νονών» πίσω από την εκτέλεση του πυγμάχου;

Μαφιόζοι αιφνιδίασαν τον 39χρονο Τάσο Μπερδέση και τον «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του με 14 σφαίρες καλάσνικοφ στη Βάρη! Το θύμα οπλοφορούσε αλλά δεν πρόλαβε να αμυνθεί

Aκόμη μία φορά η «μαφία της νύχτας» χτύπησε μέρα μεσημέρι, στήνοντας φονική ενέδρα στην περιοχή της Βάρης, με στόχο τον πρωταθλητή της πυγμαχίας Τάσο Μπερδέση. Οι επιβάτες ενός πολυτελούς μαύρου τζιπ «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον 39χρονο Πατρινό πυγμάχο, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, ενώ κατευθυνόταν στον αθλητικό σύλλογο πυγμαχίας «Αίολος», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, και διέφυγαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δολοφόνοι πλησίασαν με ένα μαύρο SUV Lexus τον Τάσο Μπερδέση, ο οποίος μόλις είχε επιβιβαστεί στο λευκό Smart του. Ο εκτελεστής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού τον αιφνιδίασε πυροβολώντας με ριπή προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο πυγμάχος να σκοτωθεί ακαριαία, χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε πάνω του… Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερευνητές της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών περισυνέλεξαν από το σημείο της επίθεσης 14 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 mm!

Οι ερευνητές της Ασφάλειας προσπαθούν να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών κατά την άφιξη και την αποχώρησή τους από τον τόπο της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση, εξετάζοντας υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας εγκαταστάσεων, ενώ ζήτησαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπίσουν τα κινητά που έκαναν ή δέχθηκαν κλήσεις το επίμαχο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.

Η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην ατελείωτη αλυσίδα θυμάτων του «εμφυλίου» στον κόσμο της νύχτας, μόλις 15 ημέρες μετά τη δολοφονία του παλαίμαχου πυγμάχου της ΑΕΚ Μιχάλη Καπίρη -γνωστού ως «Κεφάλα»- έξω από μια καντίνα στη Μεταμόρφωση Αττικής, στις 16 Μαΐου. Μάλιστα, οι Αρχές εξετάζουν αν οι δύο δολοφονίες συνδέονται.

Άλλωστε, ο Τάσος Μπερδέσης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τη Δίωξη Εκβιαστών και το 2006 είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από δικαστήριο της Πάτρας για συμμετοχή σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας που λυμαινόταν τα νυχτερινά κέντρα της αχαϊκής πόλης.

«Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Οποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία» υποστήριζε τότε ο Τάσος Μπερδέσης.

Παρά την καταδίκη του, είχε διαφύγει στη Βουλγαρία, αλλά όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου παρέμεινε για τέσσερις μήνες. Η ποινική εμπλοκή του, μάλιστα, τού είχε στερήσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Τελικά, αθωώθηκε από το Εφετείο και επανήλθε στους χώρους της πυγμαχίας.

«Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε, από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς» είχε δηλώσει τότε.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός νεαρού στο Μεσολόγγι, αλλά αθωώθηκε, καθώς το θύμα ανασκεύασε την κατάθεσή του. Το 2012 είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία επειδή στο διαμέρισμα όπου διέμενε βρέθηκε καταζητούμενος για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, αλλά και πάλι αθωώθηκε. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο Τάσος Μπερδέσης είχε συλληφθεί έπειτα από τυχαίο έλεγχο της Ομάδας ΔΙΑΣ στα Καλύβια επειδή στο Smart που επέβαινε βρέθηκε ένα πιστόλι, χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους πυγμάχους σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ασχολήθηκε με την πυγμαχία από το 1993, ωστόσο από το 1997 μέχρι και το 1999 είχε αποσυρθεί και επανήλθε το 2000.

Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2002, το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό και τo 2007 το Κύπελλο Ακρόπολις, ενώ ήδη είχε κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας.

Ο Μπερδέσης ήταν μέλος του Παναθηναϊκού, όμως όταν γνωστοποιήθηκε η συμφωνία του με την ομάδα πυγμαχίας του Ολυμπιακού, οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας ξεσηκώθηκαν, ματαιώνοντας την ένταξή του στον αθλητικό σύλλογο των Πειραιωτών.

Το 2016 εντάχθηκε στον Σύνδεσμο Επαγγελματικής Πυγμαχίας, ενώ το 2017 συμμετείχε σε reality επιβίωσης, κερδίζοντας το έπαθλο του νικητή. Από το 2016 είχε αρχίσει να ασχολείται με το μόντελινγκ, ενώ σταθμός στη ζωή του ήταν η σχέση του με τη Σταρ Ελλάς 2008 Διονυσία Κουκίου.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα