Προφυλακίστηκε ο πιλότος έπειτα από απολογία πέντε ωρών

Επιχείρησε να πείσει τον ανακριτή ότι ο φόνος της Καρολάιν δεν ήταν προμελετημένος. Βγαίνοντας φώναξε: «Ζητάω συγγνώμη»

Επί πέντε ώρες ο 32χρονος πιλότος προσπαθούσε να πείσει τον ανακριτή ότι δεν είχε προμελετήσει τη δολοφονία της Καρολάιν. Με ένα λιτό υπόμνημα επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για τη σκηνοθεσία της ληστείας από δήθεν… σκληρούς κακοποιούς, με στόχο να παραπλανήσει τις Αρχές.

Πολύωρη ήταν και η παρουσία του στον εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε νέες διευκρινιστικές απαντήσεις. Τελικά δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από τους δύο και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στο τζιπ προκειμένου να τον μεταφέρουν στις Φυλακές Κορυδαλλού, απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων αν έχει να πει κάτι, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πρόλαβε να φωνάξει «ζητάω συγγνώμη». Ο συνήγορός του έκανε λόγο για οικογενειακή τραγωδία και έναν μετανιωμένο άνθρωπο, ο οποίος ζητά να τιμωρηθεί.

Ο πιλότος επιχειρεί να καταρρίψει την κατηγορία του προμελετημένου εγκλήματος και να γλιτώσει τη βαρύτατη ποινή που φτάνει μέχρι την ισόβια κάθειρξη, όπως έδειξαν τα δύο αιτήματα που υπέβαλε στον ανακριτή παράλληλα με την απολογία του. Συγκεκριμένα, θέλησε να αποδομήσει τα ευρήματα των αστυνομικών, ζητώντας να γίνει πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα, ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια η ώρα κατά την οποία αφαίρεσε την κάρτα μνήμης για να σκηνοθετήσει στη συνέχεια τη «ληστεία».

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι το ισχυρό χαρτί που αποκαλύπτει ότι ο φόνος της Καρολάιν έγινε βάσει σχεδίου. Ο ίδιος, όμως, ισχυρίζεται ότι αφαίρεσε την κάρτα μνήμης μετά τον φόνο της συζύγου του, επειδή, όπως λέει, σκέφτηκε ότι άφησε τη μικρή Λυδία χωρίς μάνα και δεν έπρεπε το 11 μηνών κοριτσάκι να μείνει και χωρίς πατέρα.

Επίσης, ο κατηγορούμενος ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού για τη σχέση του με την 20χρονη σύζυγό του, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «σχέση μεγάλης αγάπης»…

Η απολογία του πιλότου είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, οπότε και μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Μάλιστα, το συγκεντρωμένο πλήθος τον υποδέχτηκε με κατάρες: «Να ψοφήσεις στη φυλακή» του φώναξαν. Ο συνήγορός του ζήτησε μια μικρή προθεσμία, προκειμένου να λάβει υπ’ όψιν τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και αφορούν τα ψηφιακά δεδομένα που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο του εγκλήματος. Δηλαδή, τα κρίσιμα αρχεία της κάμερας που δείχνουν πότε αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης, αλλά και το ηλεκτρονικό ημερολόγιο της Καρολάιν. Η αναμονή ήταν σκόπιμη, καθώς πάνω σε αυτά τα δεδομένα επιχειρεί να χτίσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς ο Αναγνωστόπουλος. Τελικά, η απολογία άρχισε μιάμιση ώρα αργότερα.

Οι ισχυρισμοί του

Στην πολύωρη απολογία του ο κατηγορούμενος κινήθηκε στην ίδια γραμμή που χάραξε, όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον «σπάσουν» υπό το βάρος των στοιχείων εναντίον του. Έμεινε πιστός στον ισχυρισμό του ότι όσα συνέβησαν ήταν… της στιγμής. Υποστήριξε ξανά ότι επρόκειτο για έναν καβγά στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, ότι πίεσε την Καρολάιν πάνω στο μαξιλάρι για πέντε λεπτά και σταμάτησε όταν και η κοπέλα σταμάτησε να κινείται. Επανέλαβε ότι έκλαψε μετά το έγκλημά του, αλλά στη συνέχεια άρχισε να σκηνοθετεί το άλλοθί του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος παραδέχθηκε ότι κατέστρεψε την οικογένειά του και άλλες δύο, όπως και το μέλλον του παιδιού του.

Από τα καθοριστικά στοιχεία που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δείχνουν την ψυχρότητα του 32χρονου ήταν ότι βρήκε το κουράγιο να τοποθετήσει τη μικρή Λυδία πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας της για να στήσει το σκηνικό, καθώς και ότι σκότωσε τον σκύλο για να γίνει πιστευτό το σενάριό του. Τα ψέματα που έλεγε όλο αυτό το διάστημα μέχρι τη σύλληψή του, αλλά και ο ρόλος του τεθλιμμένου συζύγου που έπαιζε ακόμα και μπροστά στους γονείς της Καρολάιν ήταν επίσης καταλυτικά για τους δικαστικούς λειτουργούς. Για άλλη μια φορά, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό που έκανε, όμως, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Ντέιβιντ και Σούζαν Κράουτς: Δικαιοσύνη και ένα καλύτερο μέλλον για τη Λυδία

Η πρώτη κατάθεση ψυχής των γονέων της δολοφονημένης Καρολάιν έγινε σε βρετανική εφημερίδα, στην οποία μίλησαν με σπαρακτικά λόγια για την κόρη τους, αλλά και για τον όρκο τους να φροντίσουν το παιδί της και να διαφυλάξουν τη θύμησή της.

Ο Ντέιβιντ και η Σούζαν Κράουτς, σε μια συγκινητική τους συνέντευξη στην «Daily Mail», μέσα στην αβάσταχτη θλίψη τους προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους για το καλό της εγγονής τους Λυδίας.

«Και η Σούζαν και εγώ θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και πως η μικρή της κόρη Λυδία θα μεγαλώσει με όλα τα καλά που μπορούμε να της δώσουμε και πως οι αναμνήσεις της μητέρας της θα ζουν για πάντα» αναφέρει ο πατέρας της δολοφονημένης 20χρονης.

Μόνο η ψυχή τους ξέρει πώς νιώθουν συνειδητοποιώντας ότι όλες αυτές τις ημέρες νόμιζαν πως μοιράζονταν τον πόνο με τον γαμπρό τους, ώσπου αποδείχθηκε πως ήταν ο δολοφόνος του παιδιού τους. Χαρακτηριστικά, το βρετανικό μέσο αναφέρει πως ο Ντέιβιντ και η Σούζαν Κράουτς προσπαθούν να διαχειριστούν όχι μόνο το πένθος τους, αλλά και τη φρικτή προδοσία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος τους εξαπατούσε επί εβδομάδες, παριστάνοντας το θύμα μιας βίαιης ληστείας με τραγική κατάληξη.

Ο Ντέιβιντ είναι συνταξιούχος διευθυντής εταιρίας φυσικού αερίου, που γνώρισε στην Αθήνα τη σύζυγό του με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, όταν εργαζόταν σε ένα έργο αγωγού. Οι δυο τους έζησαν το όνειρο, φτιάχνοντας το 2003 το σπίτι τους στην κορυφή ενός λόφου της Αλοννήσου με θέα στο Αιγαίο.

«Ήταν πάντα σημαιοφόρος στις παρελάσεις, πρόσκοπος και συμμετείχε σε εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς» περιγράφει ο 78χρονος, συμπληρώνοντας πως η πολυτάλαντη Καρολάιν ήταν αθλήτρια του κανόε καγιάκ και ταλαντούχα στις σχολικές παραστάσεις.

«Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου νιώσαμε πολύ περήφανοι όταν εξασφάλισε μια θέση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για να σπουδάσει Στατιστική, αν και λυπηθήκαμε που την αποχαιρετήσαμε από το σπίτι» συμπληρώνει, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην τραγική νύχτα που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα