Πρεμούρα για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Για τα καλά έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και το τέλος του ρατσιστικού διαχωρισμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος γνωστοποίησε τις προθέσεις της κυβέρνησης το πρωί της Κυριακής, χθες είχε σειρά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως η κατάργηση του πιστοποιητικού εντάσσεται στα άμεσα σχέδιά της. «Στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς» δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Θάνος Πλεύρης, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο» τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Συνεπώς, ο υπουργός Υγείας διευκρινίζει πως η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι μεν στο τραπέζι, ωστόσο η πιθανή άρση του δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνιμη. Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει αν θα επανενεργοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση για τον ίδιο, ο -γνωστός για το μίσος του κατά των ανεμβολίαστων- καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του, «καρφώνοντας» μάλιστα την κυβέρνηση πως προχωράει σε αυτό το μέτρο για λόγους προεκλογικούς. «Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές, αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ‘ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας» είπε.

Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι, ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες, αν είναι ανεμβολίαστος, και συνεπώς δεν είναι ιδιαίτερα σωστό να είναι όλα ελεύθερα για όλους. Επανέλαβε πως, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα