Παραλήρημα πάλι κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν

Πιστός στην εμπρηστική ρητορική του, είπε ότι η χώρα μας πνίγει τους πρόσφυγες, ενώ η Τουρκία τούς σώζει!

Νέο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας καταγράφηκε χθες στη διεθνή ειδησεογραφία, την ώρα που ο «σουλτάνος» ταυτοχρόνως αυτοσυστήνεται στους ισχυρούς του πλανήτη ως ο «βασικός παίκτης» των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, πιστός στην εμπρηστική ρητορική του, είπε ότι η Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ πνίγει τους πρόσφυγες, ενώ η Τουρκία τούς σώζει! Κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης, ενώ παρακολουθούσε την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ο Ερντογάν είπε: «Την ώρα που άλλες χώρες, οι οποίες θεωρούν ότι είναι σύγχρονες, πνίγουν πρόσφυγες στη θάλασσα, εμείς με τις δυνάμεις της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού μας σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές». Ο Τούρκος πρόεδρος εξαίρεσε βέβαια από τις «βολικές αλήθειες του» τους Τούρκους διακινητές που θησαυρίζουν εν γνώσει των τουρκικών Αρχών στέλνοντας πρόσφυγες και μετανάστες να πνιγούν στα φουσκωτά με προορισμό τα ελληνικά νησιά.

Αναφερόμενος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ύψιστη συμβολή τους στην υπεράσπιση της Τουρκίας. «Το να έχουμε μια ισχυρή ναυτική δύναμη δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και στον κόσμο με νέα πλοία, υποβρύχια και οπλικά συστήματα. Οι ειδικές μας δυνάμεις που συμμετείχαν στην άσκηση έδειξαν ότι είναι πάντα έτοιμες να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Ισραήλ στις 24 Μαΐου. Κι αυτό, ενώ στις αρχές της εβδομάδας η Αγκυρα καταδίκασε έντονα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην κατεχόμενη από το Ισραήλ ανατολική Ιερουσαλήμ και τον νέο γύρο βίαιης καταστολής εις βάρος των Παλαιστινίων. Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών έγιναν ενώ συνοδευόταν από τον συνάδελφό του, υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, γεγονός που δείχνει τους στόχους της Τουρκίας στα ζητήματα της ενέργειας.

Ο Ερντογάν προ ημερών δήλωσε πως τόνισε στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι είναι «πολύ αναστατωμένος», εξαιτίας των θανάτων και των τραυματισμών Παλαιστινίων σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Οχθη και στο τέμενος Αλ Αξά, εν μέσω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού. Φαίνεται όμως ότι αυτά είναι μόνο δηλώσεις, καθώς η Τουρκία επιδιώκει να συνάψει συμμαχία με το Ισραήλ για τα ενεργειακά στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τον Ερντογάν να αναζητεί τρόπους να περιορίσει τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα