Πώς μπορείτε να κρατήσετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι συνήθως αποτελεί μια περίοδο χαράς και διασκέδασης. Ισχύει όμως το ίδιο για τα κατοικίδιά μας; Πώς μπορούμε να τα κρατάμε χαρούμενα και ευτυχισμένα και κατά τη διάρκεια αυτών των ζεστών μηνών;

Είτε έχετε σκύλο είτε γάτα, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που μπορεί να αποτελέσει πρόκληση σε ό,τι έχει να κάνει με τις κοινές δραστηριότητες που έχετε με το κατοικίδιό σας. Οι υψηλές θερμοκρασίες που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όπως και οι διακοπές, μπορεί να φέρουν βασικές αλλαγές στη ρουτίνα που έχετε με το ζωάκι σας. Τι λοιπόν πρέπει να προσέξετε και με ποιον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε χαρούμενο τον σκύλο ή τη γάτα σας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών;

Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε σκύλο;

Βασικό πρόβλημα των σκύλων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η ζέστη, ειδικά στην περίπτωση που ο σκύλος έχει πλούσιο και μακρύ τρίχωμα. Είναι σημαντικό να κρατήσετε τον σκύλο σας δροσερό και να τον προστατέψετε από τη ζέστη. Ο στόχος είναι να μειώσετε τον κίνδυνο θερμοπληξίας και να βεβαιωθείτε πως ο σκύλος σας θα παραμένει υγιής και χαρούμενος.

Αρχικά, θα πρέπει να προγραμματίσετε τις βόλτες σας με βάση τη ζέστη. Προτιμήστε να βγάλετε τον σκύλο σας βόλτα νωρίς το πρωί ή πιο αργά το βράδυ, όταν δηλαδή θα έχει πέσει η θερμοκρασία. Φροντίστε ο σκύλος σας να είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να πάρετε μαζί σας σαμαράκι σκύλου, λουρί σκύλου και ένα μπολ ή ποτίστρα έτσι ώστε να τον κρατάτε πάντα ενυδατωμένο. Επίσης, εάν τύχει και αναγκαστείτε να βγείτε βόλτα τις ώρες που έχει περισσότερη ζέστη, φροντίστε να προστατέψετε τις πατούσες του από τις καυτές επιφάνειες. Αποφύγετε να περπατήσετε σε άμμο ή άσφαλτο. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε σκεφτείτε την επιλογή των ειδικών παπουτσιών για σκύλους.

Άλλες βασικές συμβουλές για να φροντίσετε τον σκύλο σας το καλοκαίρι είναι:

  1. Μην αφήσετε ποτέ τον σκύλο σας μόνο του στο αυτοκίνητο, όσο σύντομο και εάν είναι το χρονικό διάστημα που θα λείψετε.
  2. Μην αμελείτε να τον πηγαίνετε για τακτικά κουρέματα τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε η ζέστη να είναι πιο υποφερτή.
  3. Φροντίστε να ενημερωθείτε για το ποιες παραλίες είναι “pet-friendly”.
  4. Εάν ο σκύλος σας είναι μόνος του στο σπίτι, φροντίστε να του αφήνετε άφθονο δροσερό νερό και μια πηγή δροσιάς σε περιόδους καύσωνα.

Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε γάτα;

Όπως συμβαίνει και με τα σκυλιά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως και η γάτα σας θα παραμείνει ασφαλής κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι γατούλες που έχουν πιο ανοιχτόχρωμο τρίχωμα μπορεί να αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους εγκαυμάτων έναντι των πιο σκουρόχρωμων. Βέβαια, ανεξάρτητα από το τρίχωμα, θα πρέπει να φροντίσουμε η γάτα μας να είναι ενυδατωμένη και στην περίπτωση που μένει κυρίως στο εσωτερικό τους σπιτιού μας, αυτό να είναι συνέχεια δροσερό. Εάν ζει κυρίως στον κήπο, τότε πάλι πρέπει να φροντίσετε να έχει άμεση πρόσβαση σε άφθονο φρέσκο και δροσερό νερό, όπως και να δημιουργήσετε περιοχές σκιάς στην περίπτωση που δεν υπάρχουν.

Είναι επίσης σημαντικό να προσέξετε να μην κάνετε τη γάτα σας να παίζει έντονα το καλοκαίρι. Τις πολύ ζεστές μέρες, μια δραστήρια γάτα θα εξαντληθεί γρήγορα και θα αφυδατωθεί, γι’ αυτό το λόγο προτιμήστε πιο ήρεμα και χαλαρά παιχνίδια για γάτες. Ένα ονυχοδρόμιο αποτελεί επίσης μια πολύ καλή λύση, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παιχνίδι αλλά και για χαλάρωση. Είναι ζωτικής σημασίας να αντιληφθούμε πως οι γάτες επηρεάζονται από τον ήλιο με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζονται και οι άνθρωποι. Μπορούν να υποστούν θερμοπληξία και να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από εγκαύματα από τον ήλιο. Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά της γάτας σας και δώστε σημασία στα σημάδια θερμοπληξίας.

Τέλος, σε περίπτωση που έχετε σκύλο, χρειάζεται προσοχή με τις σκυλοτροφές και την ποσότητα που δίνετε στον σκύλο σας. Με την ζέστη δεν τρώνε τόσο μεγάλες ποσότητες προτιμήστε καλύτερα κάποια μπισκότα για σκύλους ή κάποια κόκκαλα για σκύλους που θα είναι πιο ελαφριά κατά την διάρκεια της ημέρας. Ενώ, αντίστοιχα στην περίπτωση της γάτας, για γατοτροφές, δείτε καλύτερα κάποιες λιχουδιές για γάτες ή κονσέρβες για γάτες.

Σε κάθε περίπτωση το No.1 Pet Shop Online Animal.gr, σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε ότι ψάχνετε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα